Dan Suciu, BNR: Nu recomandăm nimănui să se panicheze, să meargă la bancomat să scoată bani

Data actualizării: Data publicării:
AFISARE COMISION BANCOMAT GETTY
Foto: Gulliver/GettyImages

Apel la calm din partea BNR: oamenii sunt sfătuiți să nu meargă la bancomate să-și retrag banii, în contextul temerilor generate de pandemia de coronavirus.

„Este lichiditate suficientă pe piață în acest moment”, a spus la Digi24 Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR. El a precizat că asigurarea lichidității pe piață este una dintre preocupările majore ale Băncii Naționale, alături de stabilitatea cursului valutar.

„Tocmai faptul că este lichiditate suficientă presupune că există o anumită variabilitate a cursului sau a dobânzilor, altfel nu se poate. Lichiditate există în bănci, băncile pot să-și facă plățile, sunt solide și stabile”, a spus Dan Suciu.

„Există bani și în ATM-uri, nu recomandăm nimănui să se panicheze sau să se ducă la ATM-uri să scoată bani. Există suficiente lichdități pentru toată lumea”, a adăugat el.

Suciu a mai spus că BNR discută cu sistemul bancar pentru a găsi „mecanisme care să poată flexibiliza deciziile băncilor de la caz la caz, pentru că sunt cazuri mai complicate și cazuri care își desfășoară activitatea normal”.

„Această flexibilitate de la caz la caz este ceea ce încercăm să construim împreună cu sistemul bancar”, a adăugat el.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri