Eugen Teodorovici se întâlnește luni cu Mugur Isărescu

Data actualizării: Data publicării:
mugur isarescu
Mugur Isărescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici se întâlnește cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la începutul săptămânii viitoare. Unul dintre subiectele pe care le vor discuta este ROBOR-ul, indicele în funcţie de care se calculează dobânzile în lei. Eugen Teodorovici spune că ROBOR-ul nu se calculează transparent şi arată că sunt indicii că ar fi manipulat. El este susţinut şi de partenerii din coaliţia de guvernare. De altfel, senatorul ALDE Daniel Zamfir l-a invitat din nou pe Mugur Isărescu în Parlament, săptămâna viitoare, pentru a da explicaţii în legătură cu aceste suspiciuni.

„Nu avem această taxă pe lăcomie pentru a taxa, ci pentru a descuraja o practică incorectă față de români, față de cei care au împrumuturi în lei și în acest sens o să fie luni o discuție, o reuniune la Banca Națională, o întâlnire la care se va discuta și felul în care se stabilește azi ROBOR-ul în piață, cât de transparent se face acest lucru, dacă este cea mai bună soluție sau poate găsim alte soluții, dar într-adevăr noi am prevăzut în buget 0 lei ca impact, pentru că nu dorim să taxăm”, susține ministrul de finanțe.

„Șansa este una foarte mare în a schimba ceea ce se întâmplă azi în piață. Așa cum stau lucrurile, există loc de mult, mult mai bine, să spunem. Adică trebuie să fie un lucru stabilit transparent, ca toți să știe, să cunoască modul în care acest ROBOR, care influențează absolut orice împrumut în lei, se stabilește și atunci vom putea să avem cu toții aceeași înțelegere. Dar atâta timp cât nu sunt mecanisme foarte clare pentru toți cetățenii - pentru că sunt întrebări și în Parlament, avem colegi în Parlament care invită la discuții  Banca Națională și acolo se ridică întrebări din toate părțile - înseamnă că ceva trebuie clarificat”, a spus Eugen Teodorovici. 

Citiți și:  Eugen Teodorovici: Bugetul va fi aprobat marţi în Guvern

Prima reacție a Guvernului în scandalul cu primarii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri