Cum i-a venit lui Ștefan Mandachi ideea să construiască un metru de autostradă

Data actualizării: Data publicării:
stefan-mandachi

„Primul metru de autostradă în Moldova”, a fost titlul care a răsunat în presa din România, săptămâna trecută. Antreprenorul Ștefan Mandachi, cel care a recurs la acest gest de protest, a fost invitatul emisiunii „În faţa ta” și a povestit cum i-a venit ideea.

„Asta nu a fost o idee care mi-a venit brusc. A fost o idee care curge în urma furiei enorme acumulate în mulți ani și nu numai de când am eu permis, că eu am permis din 2004, de 15 ani. Dar eu am circulat cu părinții. Mergeam la mare. Îmi amintesc că mergeam la mare cu mașina, tata avea un break și eu eram cu fratele meu în spate și când era vreun accident ne spunea: Hai, nu vă uitați! Nu vă uitați! Am crescut cu accidentele. Accidentele sunt în sistemul nostru nervos, al românilor. Atât de des se întâmplă, că nu mai bagi în seama accidentul. Mergi pe șosea, vezi două mașini tamponate, făcute acordeon și: Păi, e normal să le vezi! Păi, dacă le-am văzut de când am copilărit! Am copilărit cu accidentele. Accidentele sunt în sistemul nostru nervos. O devenit un lucru banal. Eu vă spun, în România, sunt 2.000 de decese anual. De ce avem mai mulți oameni morți? 2.000 de coșciuge, de sicrie în România... mai mulți decât la Revoluție. Haideți să facem o revoluție fără morți. Facem o revoluție pașnică”, a spus Ștefan Mandachi.

Omul de afaceri a spus că nu poate da un răspuns pentru care nu s-au făcut autostrăzsi până acum dar că, în primă fază, vrea să vadă șantiere. „Exact ceea ce am spus în clip. Așa arată un șantier. Vreau să văd un șantier. Nu știu care sunt motivele din umbră pentru care eu fac de la București la Suceava 8 ore”, a adăugat antreprenorul.

Urmăriți interviul integral în clipul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri