Video Imagini cu primul tronson de autostradă din Moldova. Circulația se va desfășura cu restricții de viteză

Data publicării:
Primii kilometri de autostrada din Moldova, construiţi pe centura Bacăulu
Primii kilometri de autostrada din Moldova, pe centura Bacăului. Foto: captură video AsCoRo

Moldova va avea primul tronson de autostradă. 16 kilometri din centura Bacăului, construiți la nivel de șosea de mare viteză de firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, sunt dați în folosință, fiind primii de acest fel în zonă. Până spre finalul lunii decembrie vor fi, însă, restricții de viteză, deoarece mai sunt lucrări de executat.

Centura Bacăului are în total aproape 31 de kilometri. 7 kilometri, între DN11 și DN2, au fost deja dați în exploatare în septembrie, iar ceilalți vor fi inaugurați până pe 1 martie, anul viitor.

Lucrările la centura Bacaului au început în ianuarie anul trecut și ar fi trebuit să fie gata la începutul lui 2022. Valoarea contractului sare de 668 de milioane de lei.

"Sunt 20 de kilometri care asigură legătură între DN2 la sud de Bacău cu DN2 la nord de Bacău. Această secțiune include și circa 16 kilometri la profil de autostradă. Se dă în trafic această secțiune cu niște restricții de viteză de 90 km/h pentru că mai sunt mici lucrări de efectuat în zona împrejmuirilor, panourilor fonoabsorbante, șanțurilor, mici intervenții la rosturile podurilor. Aceste lucrări se vor finaliza în cursul lunii decembrie", a explicat Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR. 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri