Angela Merkel, de acord cu folosirea aplicațiilor de monitorizare a persoanelor care intră în contact cu cei infectați cu COVID-19

Data publicării:
angela merkel, cancelarul germaniei
Angela Merkel, cancelarul Germaniei. FOTO: Getty Images

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că dacă aplicaţiile de monitorizare menite să ajute la contracararea răspândirii coronavirusului se dovedesc de succes, le-ar recomanda şi ar fi ea însăşi pregătită să le folosească, anunţând de asemenea extinderea măsurilor de distanţare socială până după Paşte, scrie Agerpres.

Un grup de experţi europeni a anunţat miercuri că va lansa în curând o tehnologie pentru smartphone-uri vizând urmărirea persoanelor care au intrat în contact cu cei infectaţi cu virusul, ajutând astfel autorităţile sanitare să acţioneze rapid pentru a-i opri răspândirea.

"Este clar că ar fi pe bază de voluntariat, dar dacă testarea acestor aplicaţii arată că sunt bune şi de succes (...), cu siguranţă aş fi în favoarea recomandării lor cetăţenilor", a declarat ea într-o conferinţă telefonică de presă.

"Aş fi desigur, de asemenea, pregătită să le folosesc eu însămi dacă pot ajuta astfel alte persoane", a adăugat Merkel.

Printre altele, Angela Merkel a anunţat miercuri că Germania extinde măsurile de distanţare socială introduse luna trecută pentru a încetini răspândirea coronavirusului până după 19 aprilie şi că va reevalua situaţia după Paşte, adaugă Reuters.

Germania a închis şcoli, magazine, restaurante, locuri de joacă şi facilităţi sportive, în timp ce multe companii au oprit producţia pentru a încetini răspândirea bolii, dar bilanţul încă creşte.

"Asistăm la un efect redus (al măsurilor), dar suntem departe de locul în care ar trebui să fim", a declarat Merkel reporterilor după o conferinţă telefonică cu premierii celor 16 landuri germane.

Merkel le-a mulţumit germanilor că au respectat în cea mai mare parte regulile şi a spus că vrea să evite să se redeschidă totul prea devreme. Ea a cerut de asemenea populaţiei să nu călătorească în perioada Paştelui.

"Ştim că o pandemie nu ţine seama de sărbători", a spus ea.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a ajuns la 67.366, iar cel al deceselor la 732, a anunţat miercuri dimineaţă Institutul Robert Koch (RKI), după ce în ultimele 24 ore au fost testaţi pozitiv încă 5.453 pacienţi.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri