Cum a reușit Italia să scadă infectările la 230 pe zi. Asistent medical în Lombardia: Nu a ieșit nimeni în stradă că nu vrea mască

Data actualizării: Data publicării:
Italy Extends Coronavirus Lockdown
Foto: Emanuele Cremaschi / Getty Images

Românii ar putea primi interdicție de a intra în Italia, după ce situația din țara noastră s-a agravat în ultima vreme. Spre comparație, Italia a raportat ieri 230 de cazuri noi, în timp ce România a confirmat 799 de noi cazuri de coronavirus.

Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia.

La Repubblica scrie că există posibilitatea ca aceste țări să fie introduse pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Peninsulă.

Cristian Sărdaru, asistent medical în Lombardia, a vorbit la Digi24 cum a reușit Italia să scadă numărul infectărilor la 230 de zi.

Măsura care a contat cel mai mult și a fost respectată de toată lumea, cu foarte mici excepții, a fost distanțarea socială, a declarat Sărdaru.

În România e o problemă legată de bâlbele autorităților, s-a greșit foarte mult de la comunicare la tragere de timp, a spus asistentul medical.

"Eu sunt unul dintre pacienți, autoritățile au luat cele mai bune măsuri, chiar dacă au avut cea mai gravă problemă. În martie - aprilie, toate terapiile intensive erau pline. Din punct de vedere al autorităților au gestionat bine problema. Nu s-a pus problema, deși au fost câteva voci, dar nu atât de persistente cum sunt în România, nu a ieșit nimeni în stradă că nu vrea să poarte mască sau să se spele pe mâini sau că nu vrea să asculte deciziile autorităților.

Medicii epidemiologi și cei de la terapie intensivă au fost primii invitați în platourile de televiziune pentru a explica cum stau lucrurile, au demonstrat și au garantat că aceste măsuri trebuie să ia aceste măsuri de izolare.

Medicii care se luptă la firul ierbii, ei trebuie să iasă în față, să spună că această boală există și e foarte gravă", a explicat Cristian Sărdaru.

Citiți și:

Italia mărește „lista roșie”. Cetățeni din 6 țări europene nu mai sunt primiți în peninsulă. Presa italiană: Ar putea urma România

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri