Redactorul-șef al publicației „Sputnik şi Pogrom” a murit la Moscova, după ce a căzut de la etajul 5

Data actualizării: Data publicării:
Yegor Prosvirnin
Prosvirnin l-a criticat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi a prevestit că în Rusia va izbucni un război civil. Foto: Facebook

Fondatorul și redactorul-șef al publicaţiei naţionaliste Sputnik şi Pogrom, Yegor Prosvirnin în vârstă de 35 ani, a murit la Moscova. Acesta a căzut de la etajul 5. Corpul său a fost găsit gol sub ferestrele unei clădiri rezidenţiale pe din centrul Moscovei.

Potrivit presei locale, el a murit înainte de sosirea ambulanţei, iar soţia sa Marina Urusova i-a confirmat ulterior decesul. Vecinii spun că au auzit „ţipete şi înjurături” înainte de incident, scrie BBC Rusia.

Agenția TASS, care citează surse din anchetă, a precizat că potrivit datelor preliminare, la momentul incidentului acesta se afla sub influenţa drogurilor. „Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, conform datelor preliminare, fiind sub influenţa drogurilor şi a intoxicaţiei alcoolice. Potrivit sursei, după ce Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat pe jos lucruri şi a spart mobilă.”, transmite TASS.

În mâinile bărbatului au fost găsite un recipient cu gaz şi un cuţit. Pentru a stabili circumstanţele morţii lui Prosvirnin, va fi efectuată o examinare medico-legală.

Politicianul rus Roman Yuneman a declarat pentru ziarul Podyom că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni şi totul părea „normal”.

Prosvirnin a fondat controversatul blog de dreapta Sputnik şi Pogrom, care a susţinut anexarea Crimeei şi izbucnirea ostilităţilor în estul Ucrainei. Mai târziu acesta l-a criticat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi a prevestit că în Rusia va izbucni un război civil.

Jurnalistul a spus anterior: „Cred că totul se va prăbuşi. Nu numai Novorossia se va prăbuşi, ci şi Federaţia Rusă".

Site-ul său web a fost adăugat ulterior pe lista site-urilor blocate în Federaţia Rusă în 2017 pentru promovarea ideilor de „ură etnică şi religioasă care creează ameninţări la adresa securităţii publice şi încurajează extremismul”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri