Joe Biden după discursul lui Putin: „Lumea va trage Rusia la răspundere”

Data publicării:
profimedia-0663564811
Preşedintele american, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a descris acțiunile președintelui rus Vladimir Putin drept un „război ales premeditat, care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană”. „Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”, a mai spus Biden, conform New York Times.

Președintele american a precizat că va „ lumea va trage Rusia la răspundere”, declarând, totodată, că monitorizează situația de la Casa Albă și că va primi actualizări de la echipa sa de securitate națională. 

Președintele american a precizat că va avea o întâlnire cu liderii G7 în dimineața zilei de joi, înainte de a anunța „consecințe suplimentare” pentru Rusia.

Joe Biden a mai subliniat că va exista un „răspuns puternic și unit” din partea aliaților NATO, care descurajează orice agresiune împotriva membrilor săi. 

În același timp, Joe Biden a spus că SUA nu vor trimite trupe americane în Ucraina. De asemenea, liderul de la Casa Albă a declarat că se va adresa poporului american în cursul zilei de joi.

„În această seară, Jill și cu mine ne rugăm pentru oamenii curajoși și mândri din Ucraina”, a adăugat președintele american. 

Mesajul său vine după ce președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că a trimis armata în Ucraina. „Este teritoriul nostru istoric”, a spus Putin.

În capitala Kiev s-au auzit cel puțin cinci explozii puternice, joi dimineața, după ce Rusia a început ofensiva în Ucraina, potrivit CNN. De asemenea, explozii s-au auzit și în Harkov, Mariupol dar și în Odesa relatează presa ucraineană.

Potrivit forțelor ucrainene de la frontiere, pe întreaga linie a frontului din est au loc atacuri de artilerie.

Trupe rusești ar fi intrat și prin sud, dinspre Crimeea. Acolo, un post de trecere al frontierei ar fi fost atacat de ruși.

Citește și: Zelenski, discurs după miezul noptii, în pragul invaziei: Ne vom apăra

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri