Madagascar arestează generali și polițiști în legătura cu tentativa dejucată de asasinare a președintelui

Data publicării:
Andry Rajoelina Madagascar
Președintele Andry Rajoelina. Sursa foto: Profimedia Images

Mai mulți înalți oficiali ai armatei și ai poliției din Madagascar au fost arestați în legătură cu o tentativă eșuată de asasinare a președintelui țării, informează BBC.

Printre cei arestați se află cinci generali și mai mulți ofițeri de poliție. În prezent, 21 de oameni sunt acum cercetați în legătura cu tentativă eșuată de asasinat de luna trecută. Potrivit presei locale, autoritățile au confiscat un pistol și 250.000 de dolari.

Tentativa de asasinare a președintelui Andry Rajoelina s-a adăugat numeroasele turbulențe care zguduie statul insular. Madagascar se află în stare de alerta de anul trecut, din cauza pandemiei COVID-19, iar regiunile din sud se confruntă cu foamete.

Autoritățile din Madagascar au anunțat în luna iulie că au dejucat un complot care urmărea "eliminarea și neutralizare" mai multor persoane, printre care și președintele țării. Cu o lună în urmă, un alt complot ar fi vizat uciderea șefului poliției.

Procurorul general Berthine Razafiarivony a anunțat că printre persoanele arestate recent sunt "personal activ din armată și poliție, inclusiv cinci generali, doi căpitan și cinci ofițeri".

Mai mulți cetățeni din Madagascar și cetățeni străini au fost arestați săptămâna trecută.

Președintele Andry Rajoelina a preluat puterea în 2009 de la Marc Ravalomanana, cu susținerea armatei. Rajoelina l-a învins pe Ravalomanana în alegerile din 2018, deși votul a fost presărat cu suspiciuni de fraudă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri