Video O femeie a pus la fiert pietre pentru copiii ei, sperând că vor adormi în timp ce așteptau să mănânce

Data actualizării: Data publicării:
africa-foamete
Foto: Captură Twitter

Povestea impresionantă a unei femei din Kenya a făcut înconjurul țării și a dus la un efort fără precedent printre cetățenii țării africane pentru a o ajuta, relatează BBC. Peninah Bahati Kitsao s-a prefăcut că gătește pentru copiii ei înfometați, în recipient fiind doar pietre, sperând că aceștia vor adormi în timp ce așteptau ca „masa” să fie gata.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Femeia, care locuiește în Mombasa a pus pietre la foc pentru a îi face pe copiii ei să creadă că urmează să le pună masa pentru a îi opri din plâns și a îi calma. Ea și-a pierdut toate sursele de venit din cauza măsurilor de restricție și distanțare socială și nu a mai avut cu ce să-i hrănească pe cei opt copii ai săi. Kitsao care lucra ca spălătoreasă în satul ei, a rămas fără lucru din cauza restricțiilor impuse și măsurilor de distanțare socială.

Una dintre vecinele sale, șocate de povestea femeii, a alertat presa cu privire la supliciul ei. După ce a fost intervievată de o televiziune kenyană, văduvă a primit bani de la sute de kenyeni impresionați de povestea ei și a familiei sale.

Kitsao, care nu știe să scrie și să citească și care locuiește într-o locuință fără apă curentă și fără electricite a descris generozitatea concetățenilor ei drept un miracol.

„Nu am crezut că kenyenii pot fi atât de afectuoși. Am primit telefoane din toată țara, oamenii m-au întrebat cum mă pot ajuta”, a spus ea unui site local de știri. Ea a mai spus că cei opt copii ai săi nu au putut fi păcăliți prea mult timp de tactica sa.

„Mi-au spus că știu că îi mint, însă nu am putut să facă nimic pentru că nu aveam nimic de mâncare să le dau”, a mai spus Kitsao.

Ca parte a unor măsuri de ajutorare a celor mai vulnerabili în contextul crizei actuale, guvernul kenyan a lansat un program de hrănire. Măsurile guvernului nu au ajuns încă și la Kitsao, al cărei soț a fost ucis anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri