Prima țară din lume care legalizează căsătoria între 3 bărbați

Data actualizării: Data publicării:
cuplu

Alejandro Rodriguez, Manuel Bermudez și Victor Hugo Prada își vor uni legal destinele în fața unui ofițer al stării civile, după ce Columbia a decis să legalizeze căsătoria celor trei, scrie The Guardian.

Ceremonia va avea loc în lunile următoare și va prima de acest fel din Columbia și, posibil, din lume. "Vrem să facem publică această relație. Nu avem niciun motiv pentru a o ascunde. Vrem doar să îi ajutăm pe oameni să înțeleagă că există diferite tipuri de iubire și familii diferite", spune Victor Hugo Prada, cel mai tânăr dintre cei trei, în vârstă de 23 de ani.

Legea columbiană nu permite căsătoria între mai mult de două persoane, însă pentru cei trei, avocatul lor a găsit o nouă definiție acceptată legal: "o uniune patrimonială specială".

Actele întocmite arată că cei trei bărbați formează o familie și că fiecare este legal partenerul celuilalt.

Bermudez și Rodriguez sunt împreună de 18 ani și sunt primul cuplu din Columbia care a fost recunoscut oficial în anul 2000, cu 16 ani înainte ca țara să legalizeze căsătoria între persoanele gay. Cei doi au mai avut un al treilea partener timp de 8 ani, pe Alex Esneider Zabala, iar în ultimii patru ani li s-a alăturat Hugo Prada. Cei patru urmau să se căsătorească, însă în urmă cu trei ani, Zabala a murit de cancer.

Columbia a legalizat căsătoria între gay în 2016, însă cuplurile gay aveau dreptul de a adopta copii încă din 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri