SUA au început vânătoarea fiilor traficantului El Chapo. Departamentul de Stat a anunțat recompense uriașe pentru Los Chapitos

Data actualizării: Data publicării:
Los Chapitos
Trei din fii lui El Chapo FOTO: Mexico News Daily

Guvernul Statelor Unite a anunțat că oferă recompense de câte 5 milioane de dolari pentru patru din fiii lui El Chapo. Bărbații - care sunt cunoscuți sub numele de Los Chapitos, ceea ce înseamnă „Micii Chapo” - sunt celebri în Mexic pentru că obișnuiesc să-și etaleze bogăția pe rețelele sociale. Dar, pe lângă activitatea din mediul online, autoritățile spun că bărbații au devenit lideri ai unei facțiuni a cartelului Sinaloa.

Fiii - Ivan Archivaldo Guzmán Salazar, Jesús Alfredo Guzmán Salazar, Ovidio Guzmán López și Joaquín Guzmán López - sunt acum unii dintre cei mai căutați infractori din Mexic.

Anunțând recompensa consistentă, Departamentul de Stat al SUA a precizat: „Toți patru sunt membri de rang înalt ai cartelului Sinaloa și fiecare face obiectul unui caz federal pentru implicare în comerțul ilicit de droguri”, relatează Mexico News Daily.

În comunicatul departamentului au fost anunțate și adrese de e-mail și numere de telefon la care pot fi contactate autoritățile de către cei care dețin informații.

Pe lângă fiii lui El Chapo, există și o recompensă pusă pe capul fratelui celebrului traficant, Aureliano Guzmán Loera. De asemenea, anterior a fost anunțată și o recompensă pentru fostul partener al cartelului de la Sinaloa, Ismael „El Mayo” Zambada, recompensă care acum a fost ridicată la suma de 15 milioane de dolari.

Anunțul vine după ce președintele Joe Biden a semnat două ordine executive „pentru combaterea organizațiilor criminale transnaționale”.

De ani de zile, Statele Unite s-au aflat în strânsoarea celei mai grave epidemii de droguri din istoria sa, care a cauzat decese prin supradoză care implică heroină și fentanil fabricat ilicit și de o creștere a disponibilității de metamfetamină”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

După arestarea tatălui lor, cei patru fii au preluat funcții în vârful cartelului.

Joaquin Guzman era considerat cel mai mare traficant de droguri din lume, până la arestarea sa în 2016 şi extrădarea lui în SUA, în 2017. Condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă, el îşi execută sentinţa într-un centru de detenţie de maximă securitate din Colorado.

Soţia lui Joaquin „El Chapo” Guzmán, Emma Coronel Aispuro, a fost condamnată la sfârșitul lunii noiembrie de un judecător federal american la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri