Rușii folosesc o biserică din apropierea Kievului pentru a pregăti un atac asupra capitalei ucrainene - oficial american

Data publicării:
biserică ucraina, liov
Trupele ruse folosesc o biserică din apropierea Kievului pentru a lansa un nou asalt asupra capitalei Ucrainei, afirmă un oficial american. Foto: Profimedia Images

Trupele ruse folosesc o biserică din apropierea Kievului pentru a lansa un nou asalt asupra capitalei Ucrainei, a transmis un înalt oficial al administrației americane, relatează Reuters.

„Personalul militar este situat atât pe terenul bisericii, cât şi în zona rezidenţială înconjurătoare”, a spus oficialul american, sub condiţia anonimatului şi fără a invoca dovezi.

El a mai precizat că informaţiile se bazează pe informaţii declasificate.

„Credem că armata rusă foloseşte acest teren de aşteptare ca parte a atacului său asupra Kievului”, a adăugat oficialul.

După ce timp de cinci săptămâni de război nu au reușit să cucerească niciun mare oraș ucrainean, forțele ruse au anunțat că se retrag din nordul Ucrainei şi îşi mută atenţia către sud-est, inclusiv în Mariupol.

Rusia şi-a prezentat retragerea în nordul Ucrainei ca un gest de bunăvoinţă pentru negocierile de pace. Ucraina şi aliaţii săi spun că trupele ruse au fost forţate să se regrupeze după ce au suferit pierderi grele din cauza logisticii proaste şi a rezistenţei ucrainene puternice.

În ultimele 10 zile, forţele ucrainene au recucerit suburbiile din apropierea Kievului, au înlăturat asediul în Sumî (est) şi au respins forţele ruse care înaintau spre Nikolaev (sud).

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri