Sănătatea lui Putin, subiect tabu în Rusia. Singura precizare făcută de Serghei Lavrov

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin
Președintele rus Vladimir Putin. FOTO: Profimedia Images

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a dezminţit că Vladimir Putin este bolnav şi a susţinut că acesta nu a prezentat niciun semn al vreunei afecțiuni.

Sănătatea preşedintelui Putin şi viaţa sa privată sunt subiecte tabu în Rusia, aproape niciodată discutate în public.

Dar, ca răspuns la o întrebare a postului de televiziune francez TF1, Serghei Lavrov a declarat într-un comunicat: "Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecţiuni".

Şeful diplomaţiei de la Moscova a subliniat că Vladimir Putin, care împlineşte 70 de ani în octombrie, apare în public "zilnic".

"Îl puteţi vedea pe micul ecran, puteţi citi sau asculta discursurile lui", a adăugat el. "Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conştiinţa lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt", a mai spus Serghei Lavrov, citat de Agerpres.

Vladimir Putin, la putere de peste două decenii, a declanşat la 24 februarie o ofensivă în Ucraina care a ucis mii de persoane, a provocat cea mai gravă criză a refugiaţilor din Europa de la Al Doilea Război Mondial şi a antrenat sancţiuni occidentale fără precedent împotriva Rusiei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri