Donald Trump suspectează că Iranul a doborât din greşeală avionul ucrainean

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Attends White House Roundtable Discussion On Opioid Crisis
FOTO: Getty Images

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, are „suspiciuni” că Iranul a doborât din „greşeală” avionul de pasageri ucrainean, informează CNN.

Întrebat într-o conferinţă de presă desfăşurată la Casa Albă ce crede despre prăbuşirea avionului, Donald Trump a declarat: „Ei bine, eu am suspiciunile mele. Nu vreau să spun, deoarece au şi alţii suspiciunile lor. Dar poate a făcut cineva vreo greşeală în partea cealaltă..., nu au fost sistemele noastre. Nu există nicio legătură cu noi”.

„Avionul zbura într-o zonă destul de dură. Poate că au făcut o greşeală. Unii spun că a fost o problemă tehnică. Eu, personal, nu cred că se pune deloc această problemă", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Întrebat dacă el crede că avionul a fost doborât accidental, Trump a precizat: „Nu ştiu, chiar nu ştiu, ţine de ei. La un moment dat, (iranienii -n.red.) vor oferi cutia neagră. În mod ideal, o vor da companiei Boeing, dar va fi bine şi dacă o dau Franţei ori altor ţări. S-a întâmplat ceva teribil, foarte devastator”, a subliniat el.

Citiți și: 
Iranul respinge speculaţiile privind doborârea avionului ucrainean

Un satelit militar a detectat amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La puțin timp, satelitul a detectat o nouă amprentă termică, provenită în urma exploziei în aer a aeronavei civile.

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, marți noaptea.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri