Video Televiziunea din Belarus a difuzat momentul în care cei 32 de presupuși mercenari ruși sunt capturați

Data actualizării: Data publicării:
arestare

Poliția din Belarus a arestat săptămâna aceasta 32 de ruși la un sanatoriu, aceștia fiind presupuși membri ai grupului de mercenari Wagner, informează BBC.

Televiziunea de stat Belaruskaja Tele-Radio a difuzat momentul arestării, care s-a produs în apropierea capitalei Minsk, pe 29 iulie.

Rusia a negat orice legătură cu grupul, însă a cerut autorităților din Belarus să-și justifice gestul.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Forţele de securitate belaruse au primit informaţii potrivit cărora circa 200 de combatanţi ruşi ar fi intrat în Belarus, asupra lor planând suspiciunea că ar intenţiona să provoace acţiuni de natură să sporească tensiunile în această ţară înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august.

Potrivit agenţiei de presă oficiale belaruse Belta, mercenarii reţinuţi fac parte din aşa-numitul grup militar privat "Wagner" - cel mai cunoscut contractor militar din Rusia, finanţat de omul de afaceri Evgheni Prigojin.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri