Emmanuel Macron a anunțat că Franța vrea să aducă trupe militare în România

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron face declarații
Emmanuel Macron a anunțat ca Franța vrea sa aducă trupe militare în România. Foto: Profimedia

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, miercuri, că Franța este dispusă să aducă trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul francez Natalie Loiseau.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În această seară Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Natalie Loiseau pe Tweeter.

Informația a fost confirmată și de Dacian Cioloș, pe Facebook.

Salut decizia președintelui Emmanuel Macron, care a anunțat că Franța este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. Anunțul a fost făcut în fața șefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezentă la eveniment. Încă din 2016, am discutat despre o prezență a trupelor franceze în România sub steagul NATO și, cu atât mai mult cu cât contextul este extrem de tensionat la granița cu Ucraina, decizia de astăzi este una binevenită și o nouă garanție pentru țara noastră”, a scris președintele USR pe Facebook.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri