Încă un incident armat în Franța. Un afgan care avea un cuţit la el a fost reţinut la Lyon

Data actualizării: Data publicării:
politist inarmat pe strada in urma multiplelor atacuri survenite intr-o singura zi in franta
Polițist francez. Foto: Agerpres / EPA / SEBASTIEN NOGIER

Un afgan îmbrăcat în ţinută tradiţională, înarmat cu un cuţit şi considerat ameninţător, a fost reţinut joi în oraşul francez Lyon, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul urma să treacă la acţiune, a declarat o sursă apropiată de dosar, pentru France Presse, calificând incidentul drept "grav". Incidentul a survenit la câteva ore după atacul cu cuţitul care s-a soldat cu trei morţi joi dimineaţă, într-o biserică din Nisa.

Potrivit dailystar.co.uk, care citează presa locală, bărbatul a fost arestat pe strada Victor-Hugo. El a fost zărit într-o staţie de tramvai având asupra lui un cuţit cu lama de 30 de cm şi ar fi încercat să se urce într-un tramvai.

Bărbatul a fost arestat şi a fost declanşată o anchetă.

"Un bărbat înarmat cu un cuţit lung tocmai a fost arestat de poliţia naţională. Mulţumesc poliţiei pentru intervenţia ei eficientă care a făcut posibilă evitarea unei noi tragedii", a postat pe Twitter primarul celui de-al doilea arondisment din Lyon, Pierre Oliver.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După ce în cursul dimineții de joi trei persoane au fost ucise în Catedrala Notre Dame din Nisa, de către un atacator care a strigat Allah Akbar, încă două atacuri au fost înregistrate, unul în Avignon, și unul la Consulatul francez din Arabia Saudită.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri