Galerie Foto Inundații devastatoare în Belgia, soldate cu 24 de morți. Regele și regina și-au pus cizme de cauciuc și au mers în zonele afectate

Data actualizării: Data publicării:
Regele și regina Belgiei au mers în zonele afectate de inundații devastatoare.
Regele și regina Belgiei au mers în zonele afectate de inundații devastatoare. Foto: Profimedia Images

Inundaţiile puternice din Belgia s-au soldat cu cel puţin 24 de morţi, conform celui mai recent bilanț publicat sâmbătă de autorităţi. Atât regele Philippe și regina Mathilde, cât și premierul Alexander De Croo și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au mers în zonele sinistrate.

Localitate afectată de inundațiile devastatoare din Belgia. Foto: Profimedia Images
Localitate afectată de inundațiile devastatoare din Belgia. Foto: Profimedia Images

Centrul belgian de criză, care centralizează datele la nivel naţional, nu mai comunică numărul persoanelor dispărute, a declarat un purtător de cuvânt pentru agenţia franceză de presă. El a subliniat dificultatea de a lua legătura cu un număr mare de persoane din cauza întreruperilor de curent şi a perturbărilor intervenite în reţelele de telefonie.

De Croo şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au deplasat sâmbătă dimineaţa la Rochefort (sud), una dintre municipalităţile afectate de dezastru, relatează Agerpres.

O unitate de pompieri a fost prima destinaţie pe unde au trecut cele două oficialităţi, urmând să meargă apoi să se întâlnească cu sinistraţi şi cu responsabili locali.

Cei doi au mers apoi la Pepinster, o comună care singură concentrează jumătate dintre victimele înregistrate la nivelul ţării.

Tot acolo au mers și regele și regina Belgiei.

Inundaţiile din ultimele zile sunt „fără precedent în ţara noastră”, a spus vineri De Croo.

Condiţiile meteo s-au îmbunătăţit pe ansamblul ţării odată cu sfârşitul precipitaţiilor vineri, apariţia soarelui şi instalarea unor temperaturi de vară sâmbătă. Drept urmare, nivelul apei din râuri s-a retras, dezvăluind un tablou dezolant, notează AFP.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri