Viorica Dăncilă și-a adus aminte că trebuie să respecte legea la desemnarea Rovanei Plumb, după ce Digi24.ro a semnalat ilegalitatea

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
rovana plumb si viorica dancila
Foto: INQUAM Photos/George Calin

Viorica Dăncilă a transmis Parlamentului României un document prin care informează legislativul, așa cum cere Legea 373/2013, de nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Documentul a fost transmis de la cabinetul prim-ministrului, vineri, după ce Digi24.ro a scris că nominalizarea s-a făcut fără a fi respectată legea. Rovana Plumb urmează să fie audiată de comisiile de specialiate din Parlament, însă, conform unor surse, aceasta a cerut ca audierea să fie programată după data de 2 octombrie, când va trebui să dea explicații în Comisia JURI, din Parlamentul European, în legătură cu declarațiile de avere.

Documentul trimis de Viorica Dăncilă, vineri, prin care informează Parlamentul de nominalizarea Rovanei Plumb, conform legii 373/2013

Conform articolului 19 din legea 373/2013, Guvernul trebuie să informeze Parlamentul cu privire la propunerea de comisar european, iar Comisiile de specialitate din Parlament trebuie să audieze respectiva persoană propusă.

Comisiile reunite pentru afaceri europene trebuie să stabilească data la care Rovana Plumb va fi audiată în Parlamentul României. Totodată, Plumb va fi audiată în Comisia JURI din Parlamentul European pe data de 2 octombrie. Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, Rovanei Plumb i s-a cerut să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri