Un nou vaccin-candidat anti-Covid intră în producție. Serul este dezvoltat pe baza unui principiu diferit de cel al vaccinului Pfizer

Data publicării:
O seringă cu ser fotografiată cu numele și simbolul companiei farmaceutice Valneva pe fundal.
Ilustrație a unei doze de vaccin anti-Covid Valneva. Foto: Profimedia Images

Compania farmaceutică franceză Valneva a început producția vaccinului său candidat împotriva coronavirusului în Scoția, a anunțat guvernul Regatului Unit, joi, conform Politico.

Guvernul britanic și Valneva au ajuns la un acord în 2020 pentru producția noului vaccin. Prin acest acord, guvernul de la Londra s-a angajat să investească în fabrica din Livingston, West Lothian, iar Valneva a promis că primele 60 de milioane de doze de vaccin vor fi furnizate UK. Alte 130 de milioane ar urma să fie cumpărate tot de Londra dacă serul va primi aprobarea agențiilor de reglementare a medicamentelor.

Vaccinul candidat al Valneva este în studii clinice în prezent și folosește un principiu diferit față de cel al vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech sau Moderna. Astfel, serul este dezvoltat pe baza principiului clasic al vaccinurilor – conține un virus întreg inactivat pe care organismul uman îl recunoaște și pe baza căruia formează anticorpi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri