Varianta delta face ravagii în Rusia. Țara atinge din nou recordul de decese din cauza coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
Om din profil cu costum de protecție anti-covid
Foto: Profimedia Images

Rusia a raportat, sâmbătă, 24.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și o repetare a recordului anterior de decese de 799. Oficialii ruși sugerează, totuși, că numărul de infectări din Moscova și-a atins deja vârful, conform Reuters.

Rusia se află de mai multă vreme în mijlocul unei accelerări puternice a pandemiei. Autoritățile dau vina pe varianta Delta, mult mai contagioasă, care circulă în țară deja de mai multe luni.

Oficialii sanitari ruși au confirmat 23.947 e infectări noi cu coronavirus în toată țara în ultimele 24 de ore, mai puține cu 5% față de săptămâna trecută. În Moscova au fost 3.376 de cazuri, cu 26% mai puține decât săptămâna trecută.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin a declarat că speră că numărul de infectări din capitala rusă a trecut deja de vârf. 

„În ansamblu, vedem o scădere a incidenței bolii. Desigur, acest lucru este positiv, ne arată că am trecut de vârfuri și sper că vom vedea îmbunătățiri”, a spus el.

Rusia a înregistrat peste 6,1 milioane de cazuri de la începutul pandemiei de coronavirus, populația sa fiind de aproximativ 144 de milioane. Dintre aceștia, 153.095 au murit din cauza virusului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri