VIDEO Ashraf Ghani, mesaj pentru afgani: Dacă aş fi rămas, aş fi asistat la vărsare de sânge în Kabul. Sunt în discuții pentru a reveni

Data publicării:
Ashraf Ghani
Ashraf Ghani, mesaj pentru afgani. Foto: Captură video

Fostul preşedinte afgan Ashraf Ghani, refugiat în Emiratele Arabe Unite, le-a adresat miercuri seară un mesaj video compatrioţilor săi, în care a declarat că a părăsit Afganistanul pentru a preveni vărsarea de sânge şi a negat că ar fi luat cu el o mare sumă de bani la plecarea din palatul prezidenţial, transmite Reuters.

Ghani a fost aspru criticat de foşti miniştri pentru faptul că a părăsit brusc ţara în timp ce forţele talibane intrau în Kabul duminică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Dacă aş fi rămas, aş fi asistat la vărsare de sânge în Kabul”, a spus Ghani în mesajul său video pe Facebook, primele sale declaraţii publice după ce i s-a confirmat prezenţa în Emiratele Arabe Unite.

Ghani a mai spus că a plecat din Afganistan la sfatul unor oficiali guvernamentali.

În acelaşi mesaj, el a afirmat că susţine negocierile între talibanii care au preluat puterea la Kabul şi foşti înalţi responsabili afgani, şi a adăugat că este „în discuţii pentru a reveni” în ţară.

„Susţin iniţiativa de a negocia cu (fostul vicepreşedinte) Abdullah Abdullah şi fostul preşedinte Hamid Karzai (predecesorul lui Ghani, n.red.). Urez succes acestui proces”, a transmis el din Emirate, citat de Agerpres.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri