Zelenski: E fundamental să apărăm independența Republicii Moldova

Data publicării:
Volodimir Zelenski face declarații.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski Foto: Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în Parlamentul României că Europa trebuie să apere independența Republicii Moldova, care ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin. Zelenski a cerut noi sancțiuni împotriva Rusiei și a spus că în Ucraina se decide acum soarta Europei de Est.

Stimate popor român, împreună trebuie să oprim aceşti oameni inadecvaţi care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi, că li se permite orice. Ucraina nu este ultima ţintă a agresiunii ruseşti. Ocupanţii ruşi vor că treacă de Mikolaev ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa urmează Moldova. Este fundamental să apărăm independenţa Republicii Moldova, iar asta înseamnă securitatea în întreaga regiune a Dunării”, a spus el.

În prezent pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale şi regiunii Mării Negre. De aceea, apărând libertatea Ucrainei, înseamnă să protejezi securitatea Europei. Au fost impuse sancţiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina şi cu toată lumea şi de aceea trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând financiare şi economice. Trebuie să închideţi porturile pentru navele ruseşti, opriţi tranzitul mărfurilor spre Rusia şi din Rusia. Nu importaţi resurse energetice din Rusia”, a spus Zelenski.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri