Toyota și Honda recheamă 6 milioane de mașini care ar putea pune în pericol pasagerii

Data actualizării: Data publicării:
Honda interior - internet - 9 iulie 2015 1

Doi dintre cei mai mari constructori din Japonia, Toyota și Honda, recheamă milioane de mașini din cauza unor posibile defecte care pun în pericol ocupanții, informează CNN.

Toyota, unul dintre ce mai mari producători de autovehicule din lume, va rechema 3,4 milioane de mașini, dintre care 2,9 milioane în Statele Unite, din cauza unui echipament care ar putea să nu funcționeze corespunzător în cazul unui accident. Într-un comunicat separat, Honda a anunțat că va rechema 2,7 milioane de mașini, dintre care 2,4 milioane în Statele Unite și 300.000 în Canada.

Toyota România face următoarea precizare legată de campania Toyota de rechemare a 3,4 milioane de vehicule la nivel mondial: „Aceasta rechemare nu vizează mașini comercializate în Europa, deci nici în România. Este o problemă care vizează în principal America de Nord”, au transmis reprezentanții Toyota România.

Modelele Toyota ar putea avea probleme cu calculatorul de bord

Mașinile rechemate de Toyota în America de Nord, America Centrală și America de Sud au fost produse între 2010 și 2019, iar în cazul unui accident calculatorul de bord (ECU) ar putea să nu protejeze corespunzător pasagerii.

ECU trebuie să comunice cu senzorii mașinii deoarece controlează declanșarea airbag-urilor pentru a reduce riscul de rănire.

Toyota a anunțat săptămâna trecută că a aflat că ECU ar putea funcționa necorespunzător, iar airbag-urile mașinilor s-ar putea umfla incomplet sau s-ar putea să nu se declanșeze deloc.

Rechemarea Honda este cauzată de airbag-urile Takata

Acțiunea de rechemare lansată de Honda este cauzată tot de producătorul japonez de airbag-uri Takata.

Honda a anunțat că problema descoperită nu are legătura cu scandalul principal Takata, care a dus la cea mai mare acțiune de rechemare din istorie, fiind implicați numeroși constructori, de la Ferrari la Ford, și zeci de milioane de mașini.

Scandalul Takata a fost provocat de posibilitea ca un element al sistemului de airbag să explodeze, să nu funcționeze corespunzător sau să arunce șrapnel în pasageri. Problema a dus compania japoneză în faliment și a provocat moartea a zeci de oameni și sute de răniți la nivel mondial.

Honda cere acum proprietarilor de mașini să vină la o inspecție, deși a recunoscut că "nu are piese de schimb" și va începe verificările sau reparațiile abia anul viitor.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri