Simona Halep, calificată pentru a treia oară în finala de la Roma. CTP: A avut braț de fier și nervi de fier

Data actualizării: Data publicării:
simona halep s-a calificat in finala turneului de la roma
Simona Halep a câștigat turneul de la Roma Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep s-a calificat duminică în finala turneului de la Roma, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza în trei seturi, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. Meciul a durat mai bine de două ore și a fost unul intens.

Fiecare jucătoare a avut momente foarte bune, dar și momente de picaj.

Simona Halep a început foarte bine meciul. În setul secund, însă, jucătoarea din Spania a revenit și a reușit să se impună. În setul trei, Halep a început impecabil, a avut la un moment dat 4 la 0. Apoi, Muguruza a reușit să găsească calea de atac, dar în cele din urmă victoria a fost în mâna Simonei.

În finală, Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova.

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 meciul Halep-Muguruza, pe care deja îl anticipase ca fiind unul frumos, dar greu. Comentatorul de tenis spune că acest meci rămâne unul memorabil și l-a comparat cu o înfruntare braț de fier între doi competitori puternici.

A fost o bătălie care pe care între două superjucătoare, un meci din colecția celor care nu se uită niciodată. Imaginea cu care aș putea să caracterizez acest meci este cea a unei înfruntări de Skanderbeg sau braț de fier între doi bărbați monstruos de musculoși, la o masă, care încearcă fiecare să îndoaie brațul adversarului. Asta am văzut între cele două fete și Simona a fost braț de fier. Și a avut și nervii la fel, pentru că altfel n-ar fi reușit să câștige acest meci. Va într-o înfruntare braț de fier, victoria a părut să încline când într-o parte, când în cealaltă, când venea peste Simona Muguruza, când o aducea la loc Simona. Meciul a stat tot timpul sub semnul incertitudinii. Vă rog să mă credeți că la 5-1 pentru Simona în decisiv eram la fel de crispat și de îngrijorat, pentru că nu eram deloc sigur că meciul e încheiat. Simțeam încă rezervele de forță ale Garbinei Muguruza. E un meci pe care o să-l țin minte”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți-i analiza completă în materialul video de mai jos:

Când are loc finala turneului de la Roma

Simona Halep și-a luat revanșa în fața Garbinei Muguruza, ultima jucătoare care o învinsese în 2020. Cu gândul la a 13-a victorie consecutivă și la a treia finală la Roma, românca a făcut spectacol în primul set al semifinalei de la Foro Italico. 

La primul meci cu spectatori în tribune, a dous jucătoare a lumii s-a distanțat rapid la 5-1, în aplauzele fanilor.

Garbine Muguruza a încercat să revină în meci, cu un break, dar Simona a câștigat setul cu 6-3. Pauza de vestiar cerută de iberică a funcționat - Muguruza a trimis meciul în decisiv, în ciuda unor mingi superbe ale Simonei.

Decisivul a părut la discreția numărului 2 WTA. Ajunsă la 4-0, Simona și-a pierdut din concentrare. Muguruza a profitat imediat și a servit pentru a egala la 5. O dublă greșeală a trimis-o însă pe Simona în finala de la Roma.

Simona Halep a fost în finală la Roma și în 2017 și 2018, dar nu a reușit să câștige niciodată turneul.

Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, luni, de la ora 15:30.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri