Exclusiv Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Data actualizării: Data publicării:
burduja in studioul digi24
Sebastian Burduja va candida din partea PNL la Primăria Capitalei.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre momentul în care se afla în Coreea de Sud și a fost sunat la 6:50 dimineața de Nicolae Ciucă pentru a fi anunțat că va fi candidatul PNL pentru fotoliul de primar general al Capitalei.

Sebastian Burduja: În jurul orei 6:50 am răspuns la telefon, mai avem un apel cam cu 10 minute înainte, dar nu dormeam, pentru că fiind pe fusul orar de România, tot somnul de acolo, din Coreea, s-a dus. N-am auzit primul apel.

Am răspuns la al doilea apel, domnul președinte Ciucă m-a sunat, și a spus că după foarte multe ore de discuție în coaliție au ajuns la această soluție. Președintele Iohannis mi-a urat succes ulterior, când l-am văzut în timpul zilei, și a făcut acea declarație, că sunt un candidat redutabil. I-am mulțumit, e un om care a câștigat, cred, șase campanii, plus referendumul. Cred că recunoaște un candidat redutabil.

La telefon, domnul Ciucă mi-a spus că după foarte multe discuții au ajuns la concluzia că cele două partide vor merge separat la Primăria Generală, președinții celor două filiale asumându-și acest lucru.

Și i-am spus foarte sincer, așa cum totdeauna am discutat cu domnul președinte Ciucă, și când eram ministru în guvernul dânsului, că mi-aș fi dorit să ajungem la această concluzie mult mai din timp.

Din păcate, fiecare zi care a trecut în toate aceste dezbateri, retrageri, scenarii, sondaje, comentarii, ipoteze a fost o zi pierdută în care nu s-a vorbit despre București, efectiv - Cum e Bucureștiul astăzi? S-a schimbat în bine, nu s-a schimbat în bine?

Și acest lucru a avantajat în mod cert primarul în funcție. În tot acel timp, din punctul meu de vedere, discuția publică trebuia să fie despre bucureșteni și problemele lor, și dacă au fost, sau nu, rezolvate în ultimii ani.

În București, PNL desemnează un candidat propriu după 8 ani de zile, și nici în 2016 n-a făcut cele mai rapide, sau consecvente decizii.

Pentru mine, ca președinte de filială, să pot să propun bucureștenilor un model liberal de administrație este o oportunitate. Și cred că, după ce acest partid a reușit în țară – vorbim de Oradea, Cluj, Reșița, Piatra Neamț și multe alte orașe, Sinaia, unde a demonstrat ceva, o administrație liberală, cred că și Bucureștiul merita să aibă această opțiune pe buletinul de vot.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri