Motivul pentru care Cătălin Cîrstoiu e acuzat de incompatibilitate. „Mizerii din campanie”, spune candidatul PSD-PNL

Data actualizării: Data publicării:
george cirstoiu
Medicul Cătălin Cîrstoiu. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Cătălin Cîrstoiu este acuzat din nou de incompatibilitate, în urma unei investigații a jurnaliștilor Hotnews. Conform documentelor prezentate, medicul ar fi dat consultații, contracost, la clinica privată a soției sale, în timp ce era managerul Spitalului Universitar. Cîrstoiu susține că este o manevră a adversarilor săi politici și invocă o anchetă din 2020, ale cărei rezultate nu au fost făcute publice nici până acum.

Conform unei investigații Hotnews, medicul Cătălin Cîrstoiu, actualul candidat susținut de PSD și PNL pentru primaria Capitalei, e acuzat de incompatibilitate. Dovada ar veni de la un fost pacient. Documentele lui demonstrează că, în octombrie 2023, a fost consultat chiar de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, deținută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția sa.

Medicul Cîrstoiu era în același timp, în 2023, manager general al Spitalului Universitar de Urgență București, iar potrivit legii nu putea avea altă funcție, plătită sau neplătită. Jurnaliștii Hotnews susțin că scrisoarea medicală și parafa doctorului Cîrstoiu erau pe clinica ANEMONA MED, dar factura dată pacientului a venit de la o altă firmă: Praxis Medical. Și aceasta îi aparține soției lui Cătălin Cîrstoiu.

Conform documentului, pacientul a plătit 750 de lei pentru serviciile medicale.

E o investigație ANI, a fost emis și un comunciat de presă, așa că să lăsăm instuțiile statului să își facă treaba. Eu nu am încălcat legea, nu sunt în inocompatibilitate, iar mizeriile din campanie sunt tipice și mă așteptam la acest lucru. Probabil că contracandidații mei nu găsesc altă variantă decât să abordeze în felul acesta această campania”, a spus Cîrstoiu.

Potrivit Hotnews, medicul Cîrstoiu, care candidează acum la Primărie, a fost vizat și de o anchetă a Corpului de Control al premierului, pe vremea când Guvernul era condus de Ludovic Orban. În 2020, era suspectat de posibilă incompatibilitate și conflict de interese. Asta pentru că era și manager la Spitalul Universitar, dar lucra și la clinica privată ANEMONA.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri