Federația Rusă lansează atacuri cibernetice fără precedent la adresa Germaniei și Cehiei

Adam Gheorghe Data publicării:
hackeri rusi
sursa: profimediaimages.ro/

Consiliul European condamnă recentele atacuri cibernetice dovedite a fi orchestrate de Federația Rusă împotriva statelor membre UE, prin intermediul așa numitului Advanced Persistent Threat Actor 28 (APT28).

Germania a anunțat azi că numeroase conturi de e-mail ale conducerii Partidului Social Democrat German au fost atacate și compromise.
La rândul său, și Cehia a avertizat că instituţiile sale au fost ţinta acestei campanii de atacuri cibernetice ale Federației Ruse.

Anterior, și instituțiile, agențiile și entitățile de stat din alte membre, inclusiv din Polonia, Lituania, Slovacia și Suedia, au fost au fost ținta atacurilor cibernetice ale APT 28.

Atacurile tip APT sunt susținute la nivel statal, au resurse materiale și umane foarte mari, iar scopul lor este de a intra și a se fixa pe termen lung în serverele instituțiilor publice cheie din diverse state europene. Obiectivele APT includ spionajul, furtul de date și perturbarea sau distrugerea rețelelor sau sistemelor în care se infiltrează.