Exclusiv Grindeanu: Drulă a numit director la CFR Marfă pe fratele consilierului său. A semnat un contract păgubos pentru companie

Data actualizării: Data publicării:
catalin-drula-inquam-octav-ganea-1-1
Cătălin Drulă. Foto: Inquam photos / Octav Ganea

Sorin Grindeanu a vorbit la Interviurile Digi24.ro despre situația CFR Marfă. Ministrul Transporturilor îl acuză pe Cătălin Drulă că a numit un director care înainte de a pleca de CFR Marfă a semnat un contract păgubos, apoi a plecat la concurență.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Ce înseamnă CFR-ul în România. Să ai grijă să trimiți în faliment companiile statului, ca altele să ia pe nimic aceste active și să prospere dintr-o dată. La stat nu erau cum trebuie, în privat merg...

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Cum sunt clădirile din Centrul Vechi lăsate în paragină, dărâmate și construit bloc.

Sorin Grindeanu: Așa, corect! Am să vă dau cel mai bun exemplu. CFR Marfă – De pe vremea, cred că a Guvernului Boc, de când a venit FMI-ul, au cerut închiderea, insolvență și așa mai departe. La CFR Marfă.

Asta undeva în 2011, 2010... Am fost inclusiv eu la Bruxelles, am avut o întâlnire cu doamna vicepreședinte a Comisiei Europene, doamna Verstager, anul trecut pe vremea asta, și am spus: CFR Marfă se află într-o situație economică nu grea, imposibilă, cu 4,5 miliarde lei datorii, și care este în acea formă, numită concordat, care este premergătoare falimentului.

Și până ieșim din acel concordat, vom găsi o soluție și am propus o soluție de tip Alitalia, adică să găsim un nucleu sănătos pe care să-l reținem și pe care să-l dezvoltăm. A fost de acord.

Ce-am găsit acolo! Am găsit un director care a stat doar vreo lună și ceva, eu nu i-am cerut să plece, din contră, care era pus de un ministru de dinaintea mea, și fratele acestui director, care cred că și acum e consilier al acelui ministru (Drulă – n.red.), care înainte de a pleca a semnat un contract păgubos pentru CFR Marfă.

Vă dau un exemplu. Dacă pe CFR Marfă ar costa-o 100 de euro transportul a ceva, ei mergeau la licitație și aveau contracte în care spuneau că le transportă la 50 de euro, deși costul era la 100.

Acest lucru s-a făcut ani de zile. Că de aia a ajuns CFR Marfă în situația asta.

A semnat acest contract și a plecat în privat, la o firmă concurentă a CFR Marfă.

Mă gândesc că (Drulă – n.red.) a avut referințe bune pentru acest domn, din moment ce l-a pus director.

Alexandru Rotaru: Încercați să ne spuneți că exista un director în CFR Marfă, care subcontracta cumva, la o companie concurentă pe care o avantaja față de CFR Marfă?

Sorin Grindeanu: A mers la concurență. Dar vreau să vă spun partea bună. S-a numit un director din interior, tânăr, niciun fel de susținere politică, i-am cerut un singur lucru – să se raporteze doar la mine, să fie convins că are toată susținerea mea, și să renunțe la toate contractele dezavantajoase pentru CFR Marfă.

Ce s-a întâmplat? Presiunile la care a fost supus, amenințările... șmecherii de genul: „Lasă că facem o licitație și o să pierdeți”... A venit direct la mine și a zis „Nu merg așa la licitație”. I-am zis: „Mergi cât să fie în câștig CFR Marfă ”. Și așa a făcut.

De ce vă dau aceste amănunte? Pentru a vă arăta că de fiecare dată, probabil a funcționat acest tip de discuție, și în acești zeci de ani s-a dus în cap CFR Marfă.

Iar după ce s-au luat decizii de acest fel, să știți că CFR Marfă a trecut pe profit operațional. Anul acesta va trece pe profit curat.

Dacă se va continua această linie, n-are cum să nu se întâmple.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...