Donatella Versace critică politicile anti-gay ale guvernului italian

Data publicării:
gala CNMI la La Scala din milano
Donatella Versace, pe scenă alături de Sabrina Impacciatore și Marco Mengoni, la gala CNMI. Sursa foto: Profimedia Images

Grupurile pentru drepturile gay din Italia au lăudat-o pe Donatella Versace pentru că a luat atitudine față de politicile guvernamentale împotriva homosexualilor, într-un discurs sincer și personal, în timp ce a primit un premiul CNMI, la Teatro alla Scala din Milano, informează The Guardian.

„Guvernul nostru încearcă să le îndepărteze oamenilor drepturile de a trăi așa cum doresc”, a spus Versace duminică seara, citând în special o politică guvernamentală care permite doar părintelui biologic din cuplurile de același sex să fie recunoscut oficial ca părinte. „Ne restrâng libertățile”, a spus ea.

„Trebuie să luptăm cu toții pentru libertate, într-o perioadă în care persoanele trans suferă încă violențe teribile, o perioadă în care copiii cuplurilor de același sex nu sunt considerați copiii lor, o perioadă în care vocile minorităților sunt atacate de noi legi”, a spus Versace, care este directorul de creație al casei de modă fondată de fratele ei Gianni Versace de la uciderea acestuia în 1997.

Discursul a primit ovații în picioare din partea unui public numeros la La Scala din Milano, unde Versace a primit un premiu umanitar.

Activiștii pentru drepturile gay au lăudat-o pentru că a contestat în mod clar acțiunile guvernului, dar au cerut întregii comunități de modă să facă mai mult.

„Donatella Versace a fost prima persoană din Italia care a fost atât de clară și explicită în fața politicii homofobe a guvernului”, a spus Franco Grillini, un activist cunoscut pentru drepturile homosexualilor. „Ea este unul dintre cele mai importante nume din modă și îi invit pe alții să-i urmeze exemplul.”

Pe lângă blocarea recunoașterii copiilor din cupluri de același sex, guvernul de dreapta al premierului, Giorgia Meloni, promovează o legislație care va interzice căutarea unei mame surogat în străinătate, cu pedepse aspre cu închisoarea. O lege din 2004 a interzis deja maternitatea surogat în Italia.

De asemenea, șeful partidului Gay din Italia a lăudat sprijinul lui Versace și i-a cerut să susțină campania sa de a organiza un referendum privind căsătoria homosexuală. Acesta speră să înceapă strângerea de semnături în ianuarie, conștient că „aceasta majoritate parlamentară nu vrea să ne dea drepturi”. Italia a aprobat uniunile civile între persoane de același sex în 2016, ultima țară importantă din vest care a făcut acest lucru.

„Declarația Donatellei Versace este importantă (...) Ea a arătat clar cum acest guvern diminuează libertățile și drepturile comunității LGBTQ+”, a spus Fabrizio Marrazzo, purtătorul de cuvânt al partidului Gay și inițiator al referendumului pentru căsătoria egalitară. „Îi cerem să ne sprijine, în special campania de a face căsătoria pentru lesbiene, gay și persoane trans la fel ca pentru toți ceilalți.”

Versace a fost însoțită la premii de Alessandro Zan, parlamentarul Partidului Democrat care a elaborat o legislație care extinde protecția împotriva discriminării pentru comunitatea LGBTQ+. Legislația a fost blocată chiar înainte ca guvernul Meloni să preia mandatul.

Într-un moment emoționant, Versace și-a amintit și de ziua în care fratele ei Gianni și-a recunoscut orientarea sexuală.

„Aveam 11 ani când fratele meu Gianni mi-a spus că este gay. Pentru mine nu s-a schimbat nimic. L-am iubit și nu mi-a păsat pe cine iubește”, a spus ea mulțimii.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Fostul soț al lui Gwen Stefani și-a făcut o iubită care pare geamănă artistei. Xhoana X, pozată în costum de...
Film Now
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor. Rezidenţii din şapte localităţi...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...