Ursul care a fugărit un schior pe pârtia din Predeal a fost prins. Autoritățile au anunțat ce se va întâmpla cu el

Data publicării:
urs prins schior fugarit 1
Ursul care a fugărit un schior la Predeal a fost prins. Foto: Captură video Digi24

Ursul care weekendul trecut a fugărit un schior pe pârtia Clăbucet din Predeal a fost prins. Operațiunea organizată de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt s-a desfășurat fără incidente, anunță Ministerul Mediului.

Ursul a fost ademenit într-o cușcă, fără să fie necesară tranchilizarea sa.

Citiți și:
Imaginile cu schiorul urmărit de urs la Predeal au făcut înconjurul planetei. ABC News a intervievat martorii

Animalul va fi dus în județul Bihor, unde va fi lăsat liber în natură, pe un fond cinegetic suficient de mare pentru a nu mai interacționa cu oamenii.

Schiorul fugărit de urs a scăpat cu bine

Un turist care schia weekendul trecut pe o pârtie din Predeal a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs, care a început să-l urmărească și să alerge după el. Incidentul a fost observat de oamenii care erau în telescaun. Aceștia au încercat să îl avertizeze pe schiorul aflat în pericol.

Din fericire, tânărul a scăpat cu bine după întâlnirea neașteptată cu animalul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmerie, Ion Zaharia, a declarat la Digi24 că turistul a procedat corect atunci când, la un moment dat, a aruncat rucsacul, iar ursul a devenit preocupat să examineze acest obiect, iar pericolul a fost depășit.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri