Foto A murit fotomodelul Tatjana Patitz, care a apărut în videoclipul pentru "Freedom! '90" al lui George Michael

Data actualizării: Data publicării:
Tatjana Patitz
A murit fotomodelul Tatjana Patitz, care a apărut în videoclipul pentru "Freedom! '90" al lui George Michael. FOTO: Profimedia Images

Fotomodelul german Tatjana Patitz, renumită pentru că a făcut parte din grupul "supermodelelor originale" din anii 1980-1990 care au apărut într-un videoclip al muzicianului George Michael, a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, a anunţat agenţia ei, confirmând o informaţie a revistei Vogue.

"Tatjana a murit duminică dimineaţă în California", unde locuia, a răspuns într-un e-mail pentru AFP Corinne Nicolas, fondatoarea şi şefa agenţiei de modele de pe 5th Avenue din New York, The Model CoOp.

Ea nu a dezvăluit împrejurările acestei dispariţii la 56 de ani, potrivit revistei de modă newyorkeze Vogue care a făcut publică informaţia.

Tatjana Patitz / Mon Cheri Barbara Tag am 4. Dezember 2015 im Postpalast in München / *** Tatiana Patitz MON Cheri Barba
A murit fotomodelul Tatjana Patitz, care a apărut în videoclipul pentru "Freedom! '90" al lui George Michael. FOTO: Profimedia

Renumitul fotograf de modă german Peter Lindbergh, care a murit în 2019, a fost întotdeauna preferatul Tatjanei Patitz şi a fotografiat-o încă din anii 1980. Fundaţia lui s-a declarat pe Twitter "profund întristată de moartea Tatjanei Patitz, o prietenă de lungă durată a lui Peter" şi a dorit "să se încline în faţa bunătăţii, frumuseţii interioare şi inteligenţei incredibile a Tatjanei".

Născută în Germania, crescută în Suedia şi locuind în California, Tatjana Patitz "a fost întotdeauna simbolul şic-ului european, ca o întâlnire între Romy Schneider şi Monica Vitti", a declarat propriei ei reviste şefa Vogue, Anna Wintour, scrie Agerpres.

Tatjana Patitz has passed away **FILE PHOTOS**
A murit fotomodelul Tatjana Patitz, care a apărut în videoclipul pentru "Freedom! '90" al lui George Michael. FOTO: Profimedia

Ea a făcut parte din grupul de elită al "supermodelelor originale" din anii 1980-1990, alături de modelele Estelle Lefébure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista şi Christy Turlington. Cele şase femei apar într-o fotografie celebră făcută de Peter Lindbergh pentru Vogue pe o plajă, în 1988, ("White Shirts: Six Supermodels, Malibu").

Tatjana Patitz, Christy Turlington, Linda Evangelista, Naomi Campbell şi Cindy Crawford apar, de asemenea, şi cântă în play-back pe vocea lui George Michael în celebrul videoclip pentru "Freedom! '90" al compozitorului britanic care a murit în 2016.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tatjana Patitz a fost "cea mai calmă şi poate cea mai intensă dintre +supermodelele originale+", a scris Vogue, reluând o declaraţie pe care modelul a făcut-o în cursul unui interviu din 2020: "Nu mi-am vândut niciodată sufletul". 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita