Brânză contaminată cu E.coli şi stafilococ. Controale la fabrica de la Jibou

Data publicării:
branza-stricata-protectia consumatorului brasov 14 07 2015

Rezultatele analizelor alimentelor vor fi comparate cu cele ale copiilor care au ajuns la spital, iar rezultatul final va fi anunţat peste câteva zile.

Probele luate de la cantina la care au mâncat elevii au arătat valori îngrijorătoare la rezultatele parţiale.

Au fost analizate brânză, telemea, smântână și biscuiți. Probele la smântână și biscuiți sunt negative, bune. În schimb, la branză s-a identificat un stafilococ și Escherichia coli. Atât brânza analizată, cât și tulpinele izolate se vor trimite la București pentru confirmare”, a explicat Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş.

Controale la o fabrică de brânză din Jibou

Imediat, atenţia autorităţilor sanitar-veterinare s-a îndreptat către fabrica din Jibou, judeţul Sălaj, care a aprovizionat cantina din Piteşti cu brânză.

Din lotul despre care vorbim nu mai există brânză pe stoc, probabil vor lua din alte loturi. Brânza telemea se ambalează în saramură și se livrează la caserole, avem buletine de analize la zi. Nu am avut niciodată plângeri, localnicii pot spune”, a declarat Titus Bujor, administratorul fabricii.

El spune că produsele sale ajung în şcoli şi spitale din mai multe judeţe ale ţării şi că nu a avut nicio plângere până acum. Elevii de la Şcoala nr. 16 din Piteşti, cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani, au mâncat joia trecută, la prânz, la cantina privată din curtea şcolii. După două zile au început să se simtă rău, iar 39 dintre ei au ajuns la spital. Medicii au confirmat atunci prezenţa adenovirusului pentru 16 copii. Şase sunt în continuare internaţi la Spitalul Judeţean, în Secţia de Boli infecţioase, şi alţi șase la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Până acum, cei care conduc cantina unde au mâncat elevii au primit două amenzi. Prima, de 1.000 de lei pentru că nu au păstrat o porţie probă din meniu, aşa cum prevede legea, iar a doua, de 3.000 de lei pentru că regulile de igienă nu erau respectate. Practic, bucătăreasa era şi cea care se ocupa de aprovizionare, cât şi de servire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita