Controale în spitalele României. Anchetele Direcţiilor de Sănătate Publică ar trebui să înceapă marţi

Data publicării:
spitale-1

Încep controalele în spitale: inspectorii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară vor verifica fiecare unitate sanitară publică până pe 15 decembrie. Ei vizează stocurile de medicamente, planificările medicilor, precum şi organizarea desfacerii de medicamente în perioada sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, este controlată asigurarea asistenţei medicale în mediul rural prin funcţionarea centrelor de permanenţă, dar şi menţinerea în starea bună a echipamentelor de urgenţă, a anunţat ministrul Eugen Nicolăescu.

Deocamdată însă, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au declarat pentru Digi24 că până luni seară nu au primit nici o înştiinţare oficială din partea ministerului legată de controale. Cu toate acestea, pe 19 decembrie, Ministerul Sănătăţii intenţionează să facă publice concluziile acestor controale în spitale.

Pe de altă parte, sindicaliştii atrag atenţia că un asemenea control, care vizează toate cele 340 de spitale publice din ţară, este imposibil de realizat – ar trebui să fie analizate, în medie, 68 de spitale în fiecare zi.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri