Spital fără apă caldă. Pacienții plătesc 100 de lei pe zi pentru o rezervă

Data publicării:
spital-1

Nici pacienţii internaţi în rezervele de lux nu beneficiază de apă caldă. Plătesc însă tariful pentru toate condiţiile, tarif care ajunge la o sută de lei pe zi.

De trei zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu curge doar apă rece la robinete. Un calvar pentru mamele ai căror copii sunt internaţi la Secţia de Pediatrie. Un părinte care vrea ca micuţul lui să aibă toate condiţiile în spital plăteşte pentru o rezervă de lux 100 de lei pe zi. În momentul de faţă, există însă o problemă. În spital nu este apă caldă.

Igiena precară ar putea agrava starea de sănătătate a micuţilor. Conducerea spitalului spune că reţeaua de alimentare cu apă este în reabilitare.

„Am ieşit din iarnă. S-au constatat nişte pierderi pe reţeaua de apă caldă şi, începând de luni după-amiază, când au fost semnalate aceste probleme, personalul care deserveşte centrala termică a luat în remediere aceste lucruri. Astfel, în scurt timp, toate aceste probleme vor fi remediate”, spune Maria Gridan şef îngrijiri medicale la Spitalul Județean Târgu Jiu.

Reprezentanţii unităţii sanitare au precizat că în caz de urgenţă, pacienţii pot încălzi apă la bucătăria spitalului. Niciun pacient nu a renunţat la spitalizare din cauză că nu e apă caldă. Şi niciunul nu a părăsit rezerva pe care plăteşte o sută de lei pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri