A murit actorul Teodor Corban

Data publicării:
teodor corban
A murit actorul Teodor Corban. FOTO: Facebook

Actorul Teodor Corban, cunoscut publicului pentru numeroasele roluri de scenă şi de film, a murit, a anunţat teatrologul Oltiţa Cîntic, marţi dimineaţă, pe Facebook.

"S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l ştie toată lumea din 'Aferim', unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativă. O producţie laureată cu Ursul de Aur la Berlin şi cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestaţia lui Teo, cum i se adresau apropiaţii. (...) Drum lin către stele, Teodor Corban! Îţi simţim deja lipsa", a scris teatrologul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Teodor Corban s-a născut pe 28 aprilie 1957, la Iaşi.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu - Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului "V. I. Popa" din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa. Din 1989 este angajatul Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi, potrivit site-ului Naţionalului ieşean.

În Naţionalul ieşean a jucat în numeroase spectacole, printre care: "Scadenţa" de Elias Canetti, regia Ovidiu Lazăr, 1989; "Chiriţa în balon" şi "Chiriţa în Iaşi" de Vasile Alecsandri, regia Ovidiu Lazăr, 1990; "Carol" de Slavomir Mrozek, regia: Irina Popescu Boieru, 1990; "Nebuna din Chaillot" de Jean Giraudoux, regia Irina Popescu Boieru, 1991; "Venexiana", regia Cristian Hadji-Culea, 1994; "Anecdote provinciale" de Alexandr Vampilov, regia Ion Sapdaru, 1994; "Chiriţa în provinţie" de Vasile Alecsandri, regia Ion Sapdaru, 1997; "Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare, regia Ion Sapdaru, 1998; "Livada de vişini" de A. P. Cehov, regia Alexander Hausvater, 2000; "Trei", adaptare scenică de Teodor Corban, Constantin Puşcaşu şi Ionuţ Cornilă după "Trei pe un balansoar" de Luigi Lunari, regia Teodor Corban, 2020; "Unchiul Vanea" de A.P. Cehov, regia Claudiu Goga, 2020; "Terminal: Brazilia" de Spiro Scimone, regie colectivă, 2022.

A avut, de asemenea, multe prezenţe şi în filme. Printre peliculele în care a jucat se numără "Aferim!", "Un etaj mai jos", "Betoniera", "O vară foarte instabilă", "Poziţia copilului", "Portretul luptătorului la tinereţe", "Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!", "Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber", "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "California Dreamin' (nesfârşit)", "Călătorie la oraş".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...