Noaptea Muzeelor 2022. Sute de evenimente sunt programate pentru această seară în 87 de orașe din țară

Data publicării:
noaptea muzeelor
Noaptea Muzeelor 2022. Sute de evenimente sunt programate pentru această seară în 87 de orașe din țară. Foto: Captură video

Peste 200 de evenimente sunt programate pentru această seară, în 87 de locuri din țară, de Noaptea Muzeelor. În București vor putea fi vizitate 64 de muzee, galerii de artă, case memoriale și biblioteci. De asemenea, Primăria Capitalei va găzdui 9 expoziții, o proiecție de filme istorice și o proiecție video despre București. Digi24 este ghidul dumneavoastră la Noaptea Muzeelor.

Noaptea Muzeelor revine anul acesta cu sute de evenimente găzduite de muzee și organizații culturale în 87 de orașe din țară.

Dragoș Neamu - organizator Noaptea Muzeelor: Prima surpriză vine de la Muzeul de Istorie din Brașov, este vorba de scrisoarea lui Neacșu, este prima scrisoare scrisă în română. După 106 de ani iese din arhive. Este interesant cum un muzeu etnografic, cum e cel din Cluj, cochetează cu tehnologiile din realitate virtuală și elemente reale.

În București, 64 de instituții își deschid porțile în seara de 14 mai, unde vizitatorii se vor putea bucura de concerte, proiecții digitale, dar și piese de teatru.

Horațiu Mihaiu - regizor spectacol: Prezentăm acest fragment dintr-o piesă care încă nu este structurată. Are o doză de spectaculozitate, cred că destul de bună. Va dura tot extrasul cam 12-15 minute, inclusiv cu proiecția în care doamana Iuga citește câteva fragmente din roman.

Iulia Popescu - actriță: Suntem încântați că apărem după atâta timp, împreună cu domniile lor la Noaptea Muzeelor. Înainte de pandemie, eu mă plimbam cu prietenii prin muzee. Am fost în calitate de spectator, acum sunt în calitate de producător-actor.

Alături de Digi 24, Pro FM și Digi FM veți putea urmări toate evenimentele ce vor avea loc de Noaptea Muzeelor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri