HARTĂ Cod galben de vânt puternic în zece judeţe, până duminică dimineaţă. Cum va fi vremea în București

Data actualizării: Data publicării:
vant
Avertizare meteo cod galben de vânt. Foto: Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până duminică dimineaţa în zone din zece judeţe.

cod galben vant
Sursă foto: ANM

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 octombrie, ora 10:00 - 22 octombrie, ora 10:00, vântul va avea intensificări în Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55 - 60 km/h.

De asemenea, în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale de 80 - 90 km/h.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj (parţial), Cluj (parţial), Alba (parţial), Gorj (parţial) şi Mehedinţi (parţial).

Meteorologii precizează că, pe arii restrânse, trecător, vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, cu precădere în est, centru şi la munte.

Prognoză specială pentru București

Vineri, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 26...28 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade, ușor mai scăzută în zona periferică.

Sâmbătă, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 30...32 de grade, iar cea minimă va fi de 13...14 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri