Editorial „Ghinion” de împărat: șase case și-un palat

Data publicării:
Filip Havârneanu
Filip Havârneanu
Deputat USR
Filip Havârneanu este președintele filialei municipale a USR Iași și secretar în Comisia pentru Învățământ, precum și membru în Comisia pentru Tineret și Sport la Camera Deputaților. Este absolvent de Master în Știinţe Politice şi Management Instituţional, dar și în Studii Francofone.
Filip Havârneanu
Filip Havârneanu, deputat USR. FOTO: Inquam Photos / George Călin

7 milioane de euro se vor investi în școli, spitale și creșe – așa ar suna o știre într-o lume normală. Dar în România guvernată de Partidul Unic PSD-PNL, acești bani nu merg spre nevoile românilor, ci pentru confortul președintelui Iohannis.

Cei care-l girează pe Iohannis sunt Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, cei care l-au ajutat ani la rând pe Împărat, introducând taxe aberante astfel încât românul achită pentru pușculița prezindențială taxa pe boală, taxa pe soare, taxa pe apă de ploaie, taxa dublă pentru muncă cinstită și lista ar putea continua. Vorba aceea, statul se chinuie în pantă, ca să înflorească o plantă.

Prin acest tun imobiliar, președintele Iohannis a confirmat că este într-un tandem cosmic cu PNL-PSD, având același ADN politic, definit prin nevoia disperată de lux, opulență și oportunism, în timp ce țara suferă. Werner Împărat nu este mai mult decât personajul din clasica poveste în care politicienii vin în funcții să facă avere, în vreme ce poporul strânge cureaua. Werner cel greu de egalat cu șase case și un palat după modelul vedetelor de la Hollywood va fi consemnat totuși în cărțile de istorie. Până la urmă, este turistul preferat de la Cotroceni care, după ce a pus bazele României Eșuate, și-a aranjat primirea unui suvenir rezidențial, ca să nu uite ce bine a fost în vacanța de președinte care a durat vreo 10 ani. Tipic șmecherilor care au grijă de viitorul lor, călcând pe oricine în picioare.

Werner cel privilegiat își ridică palat, în timp ce studenții stau în internate mizere, iar căminele școlare se prăbușesc și omoară elevii. Werner, acest președinte de care auzim doar după sărbători, își ia partea singur, planificat, în timp ce tinerii din România abia reușesc să dea un avans la Prima Casă cu banii strânși la nuntă. Țara trudește pentru Werner, în timp ce tinerii așteaptă ani la rând pe listele pentru locuințele ANL și tot nu prind un apartament sau o garsonieră modestă. Werner ia cu două mâini 7 milioane de euro din vistieria statului, deși nu e vreun sărac, în timp ce românii plătesc vreo 25 de ani rate din salariul supraimpozitat de clica lui, astfel încât, la cină, le rămâne doar extrasul de cont pe masă.

Reședința președintelui construită în taină este dovada maximă de aroganță pe care o poate arăta românilor într-o perioadă în care finii lui de la PSD și PNL au agreat cele mai mare scumpiri din Europa și am ajuns pe locul 1 la inflație. Taxele au fost crescute în mod repetat, oamenii trăiesc din ce în ce mai greu, totul pentru un președinte care, atunci când putea să ne salveze de corupți, a bătut palma cu ei.

România este țara din Uniunea Europeană cu cei mai mulți tineri care trăiesc în case supraaglomerate. 60% dintre românii de până în 29 de ani sunt în această situație, potrivit Eurostat. 6 din 10 tineri nu au o cameră a lor, iar mulți nu își permit o chirie sau un împrumut la bancă. Copiii români sunt cei mai săraci din UE. Aproape jumătate dintre ei se confruntă cu nutriție deficitară, acces inegal la educație și la servicii sociale

Dar Slavă Domnului că Iohannis e un președinte fericit cu palat din fonduri publice.

Partenerii noștri