Baterii uzate, regenerate

Data publicării:
BATERII REGENERATE

În urmă cu patru ani proprietarul afacerii, inginer electronist de meserie, a fost solicitat de o cunoștință să repare un aparat pentru regenerarea acumulatorilor. Pasiunea pentru circuite și noutatea tehnologiei au făcut ca Dan Neculau să se documenteze în amănunt în legătură cu modul în care orice acumulator poate primi o nouă viață.

"Tehnologia respectivă mi-a stârnit foarte foarte mult curiozitatea, am aprofundat subiectul, am citit, m-am documentat o perioadă de șase șapte opt luni de zile aproximativ, după care am început să mă gândesc foarte serios în lansarea acestei activități", spune Dan Neculau, proprietarul companiei.

Activitatea companiei a început în hala unui fost atelier de mobilă din Râșnov. De la un singur aparat, în valoare de aproximativ 12.000 de euro, firma a ajuns, în trei ani, la zece instalații electronice pentru regenerarea acumulatorilor. Costul unei singure instalații este de 32.000 de euro. Acumulatorii sunt aduși în atelier, diagnosticați și conectați la una din instalațiile de regenerare. Procesul durează între 12 și 48 de ore, în funcție de mărimea și starea bateriei.

Instalațiile de regenerare folosesc un proces invers celui de uzură a bateriei și o pot aduce, spun administratorii afacerii, la un randament de cel puțin 95 la sută din cel al unui acumulator nou.

Lucian Mocanu administrează o flotă de 60 de camioane de mare tonaj, iar firma la care lucrează folosește, în plus, zece stivuitoare cu baterii de mare putere.

"O pereche de acumulatori noi, pentru că îi schimbăm la pereche, costă în jur de 1.700 de lei, TVA inclus, iar o regenerare la o pereche de acumulatori în jur de 400 de lei", spune Lucian Mocanu, administrator flotă auto.

"La autoturismul meu propriu bateria ceva am plătit cred că ceva de genul a un sfert din costul de achiziție a unui acumulator nou", spune şi Alexandru Vida, proprietar autoturism.

Firma și-a dezvoltat o rețea națională de agenți de vânzări, însă mulți dintre clienți sunt atrași de recomandările celor care și-au regenerat deja bateriile la Râșnov.

Ron conduce o companie bulgară cu același domeniu de activitate. Potențialul pieței, tehnologia ecologică de regenerare și faptul că acest tip de afacere este încă la început în România i-au atras atenția.

"La noi, întregul proces este ecologic. Noi nu avem canalizare la fabrică, pentru că nu avem nevoie de canalizare la fabrică", a precizat Ron Dichno, administrator companie.

Garanția oferită pentru funcționarea unui acumulator regenerat este de până la trei ani.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul medicament pentru regenerarea dinților, aprobat pentru teste pe oameni
Digi FM
Dan Negru a dezvăluit pe cine ar vota să conducă Bucureștiul: „Le-a făcut pe toate în doi ani! A scris și...
Pro FM
Taylor Swift, după zvonurile potrivit cărora Lady Gaga ar fi însărcinată: „E iresponsabil să comentezi despre...
Film Now
Jennifer Lopez dezminte zvonurile despre divorț și neagă faptul că ar avea probleme în căsnicie: „Există...
Adevarul
A fost descoperită cauza majoră a bolii inflamatorii intestinale
Newsweek
Cine sunt cei 1.300.000 pensionari ce nu vor avea pensia imărită următorii ani? Vin procese!
Digi FM
VIDEO Cum să prevenim burnout-ul: Andreea Raicu dezvăluie secretele echilibrului între muncă și viața...
Digi World
Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Martin Lawrence, despre motivul pentru care a refuzat oferta lui Jackie Chan de a juca alături de el în Rush...
UTV
Brasov, Cluj-Napoca si Sibiu, in topul oraselor in care oamenii ar alege sa se mute, arata un studiu realizat...