Nereguli în lanţ. Medicul, care a lăsat-o să plece din spital pe bătrâna de 83 de ani, nu avea contract cu unitatea

Data publicării:
ANCHETA SPITAL

Ancheta internă a Spitalului Judeţean Braşov a scos la iveală faptul că, pe registrul de consultaţii al unităţii de la care a fost externată bătrâna de 83 ani, găsită moartă pe câmp, apare parafa doctoriţei Eva Ionel, cu toate că medicul titular făcuse schimb de gardă şi nu a fost la spital sâmbătă dimineaţa.

"Medicul care a preluat garda este un medic din afara Spitalului Judeţean Braşov. Bine, este un medic cu autorizaţie de liberă practică, îşi practică activitatea în alt spital, dar este în afara oricărei relaţii contractuale cu Spitalul Judeţean Braşov", a declarat dr. Daniela Neculoiu, director medical Spitalul Judeţean Braşov. 

Cazul bătrânei lăsată să plece pe semnătură din spital este anchetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi Poliţie, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Inspectoratul Teritorial de Muncă investighează modul în care mediul reumatolog Veronica Grigore a ajuns să lucreze fără forme legale în Spitalul Judeţean Braşov.

"Va fi sancţionată pentru muncă fără forme legale. deci atât angajatorul va fi sancţionat, cât şi persoana respectivă, în cazul în care constatăm că persoana respectivă nu a desfăşurat în condiţii legale activitate pentru unitatea respectivă", a precizat Dan Suciu, director adjunct ITM Braşov.

În funcţie de rezultatele investigaţiei ITM, spitalul poate fi amendat cu până la 20 de mii de lei, iar medicul Veronica Grigore cu până la o mie de lei. Femeia este medic reumatolog şi lucrează legal la Spitalul Judeţean Covasna.

"Din punctul de vedere al celor întâmplate la Braşov spitalul nu ia şi nu poate să ia nici o atitudine, din moment ce nu s-a întâmplat în cadrul activităţii de la spital. în cadrul activităţii medicale a doamnei doctor în cadrul spitalului şi-a făcut treaba", a spus Nagy Robert, manager Spitalul Judeţean Covasna.

Imediat după dispariţie, familia a lansat un apel pe Facebook, pentru găsirea bătrânei. Apelul a fost distribuit de peste 8500 de persoane. Marţi, membrii familiei bătrânei şi zeci de localnici s-au adunat în faţa spitalului, pentru a aprinde o lumânare în memoria Ioanei Caloian.

"Cred, în momentul ăsta, că doamna doctor reumatolog a vrut ca bunica să plece. Ştiţi, pentru că bunica a venit cu probleme, ea avea probleme, era posibil într-o situaţie foarte critică", a spus Crina Coliban, nepoata victimei.

"Mi se pare că ar fi fost mult mai simplu dacă murea pur şi simplu acasă, decât să o trimită să moară pe câmp singură", a spus o participantă la miting.

"Vreau să se schimbe ceva, protocolul prin care bătrânii sunt lăsaţi să plece din spital. Nu se mai poate să îi trimitem pur şi simplu cu branula încă nescoasă şi doar pe proprie răspundere. Ei poate chiar atunci nu sunt în deplinătatea facultăţilor mentale", a spus o localnică.

Medicii care au făcut schimbul neautorizat de gardă nu au putut fi contactaţi, pentru a comenta circumstanţele acestui fapt.

Reporter: Claudiu Loghin, Liviu Beju
Operator: Mihai Stan, Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri