Primarul Emil Boc a pus mâna pe lopată

Data publicării:
BOC

Alături de viceprimarul Anna Horvath, Emil Boc a plantat peste 10 arbori. Edilul Clujului nu numai că a dat o mână de ajutor la plantarea copacilor în cadrul programului "Un copil-un arbore", ci s-a oferit și să îi ţină în braţe pe cei mici.

Proiectul a fost iniţiat chiar de primarul Clujului în 2008 şi presupune plantarea unui arbore pentru fiecare copil nou-născut în municipiu, dacă părinţii doresc acest lucru.

"Dorim să realizăm cât mai mult spaţiu verde în oraşul nostru şi până acum au fost plantaţi peste 1.000 de arbori în cadrul acestui program. În perioada aceasta vom planta 550 de arbori. E mult mai bine să fii în aer liber decât la birou, nu te doare capul, n-ai atâtea necazuri, n-ai hârtii de semnat", a spus primarul.

Nu doar edilul Clujul e încântat de proiect, ci şi părinţii. Aceştia promit că vor avea grijă de fiecare arbore plantat.

Conform standardelor europene, până la finalul acestui an, fiecărui locuitor trebuie să îi revină 26 metri pătraţi de spaţiu verde. În prezent, la Cluj-Napoca există 22 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri