Credincioşii s-au rugat la moaştele Sfântului Nifon, la Catedrala Mitropolitană din Craiova

Data publicării:
120813 moaste catedrala

Sute de credincioşi au venit ieri, la Catedrala „Sfântul Dumitru” din Craiova, pentru a se ruga la moaştele Sfântului Nifon. Oamenii au atins racla cu moaşte, în speranţa că vor fi feriţi de boli şi necazuri.  

Catedrala a devenit neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi, care au participat la slujba oficiată de către Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoţi.

La Catedrala din Bănie se află capul şi o mână ale Sfântului Nifon, patriarh al Constantinopolului în perioada domniei lui Radu cel Mare în Ţara Românească. Osemintele au fost găzduite timp de aproape 500 de ani de Mănăstirea Curtea de Argeş. La sfârşitul secolului trecut au ajuns în Craiova.

“A învăţat pe poporul nostru, pe ierarhii noştri, preoţii noştri, călugării din ţara noastră. A intemeiat două episcopii, Râmnic şi Buzău. A organizat viaţa bisericească”, a spus ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Vor sosi de la Bucureşti şi moaştele Sfântului Mina şi vor fi expuse timp de două săptămâni la biserica din Bănie ce poartă acelaşi hram. Moaştele ar putea rămâne în Craiova, în urma unui acord cu Patriarhia Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri