Încălzire pe datorie

Data publicării:
centru facturi mari

În cele 12 apartamente cu o cameră ale centrului social construit de primăria Galați locuiesc de un an și jumătate 30 de tineri, proveniți din centrele de plasament. Mulți dintre ei au la rândul lor copii și muncesc doar ocazional.

Florentina Ion - locatar în centrul social: "Când ne-am mutat aici deja ne-a venit trei luni la rând şapte milioane. Să mai să plăteşti şi să mai şi mănânci, nu ai cu ce".

Tinerii acuză administrația centrului social și Primăria că umflă facturile la încălzire, care ajung şi până la șase sute de lei.

Florentina Ion - locatar în centrul social: "Am şase milioane şi alocaţia copiilor. Deci este greu. Un lucru nu este clarificat: de câte ori te duci să întrebi contabila, acelaşi lucru îl spune. Întrebăm de ce vine atâta, ne spune 'nu am ce să vă fac că aşa ne vine şi nouă acasă', dar nu prea cred".

Ciprian Mamir - locatar în centrul social: "Pe luna decembrie am de plătit zece milioane 391 de mii de lei şi am plătit un singur milion şi jumătate. Am un venit de şase milioane şi doar atât am putut să plătesc".

Reprezentanții Primăriei susțin însă că imobilul respectiv este încălzit cu o centrală termică pe gaz, iar costurile sunt împărțite pe fiecare apartament în parte și în funcție de numărul de locatari.

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galați: "Facturile sunt atât de mari pentru că şi consumul este foarte, foarte mare. Nu ţin cont în momentul în care pleacă de acasă, sau pe timpul zilei, când temperaturile sunt mai ridicate să reducă consumul, să mai închidă caloriferele, astfel încât consumul să fie mai mic şi implicit facturile să fie mai mici".

În contractele de comodat pe care tinerii le au cu Primăria Galați se arată că pot fi evacuați în situația în care au datorii la întreținere.

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt al Primăriei Galați: "Până pe 1 aprilie este interzisă evacuarea chiriaşilor care au datorii. Şi asta este valabilă pentru tot sezonul de iarnă. După această dată vom reanaliza fiecare contract în parte şi vom stabili ce măsuri trebuie luate".

Centrul Social Multifuncțional pentru Tineri aflați în situații de risc a fost inaugurat în vara anului 2013 și a fost pus la dispoziția tinerilor pentru o perioadă determinată, iar contractele au fost prelungite de la un termen la altul.

Prin aceste contracte, beneficiarii se angajau că își vor plăti doar cheltuielile curente și că vor încerca să își caute locuri de muncă.

Reporter: Tudor Neacșu
Operator: Ionuț Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Anunțul făcut de autorități, la șase luni de la moartea actorului Matthew Perry
Pro FM
Fiica lui Eminem s-a măritat. Imagini de la nuntă. Hailie Jade i-a păstrat un dans tatălui ei faimos...
Film Now
Demi Moore, despre filmul în care a acceptat să apară nud: „Caut mereu materiale care mă împing în afara...
Adevarul
Ce a mâncat la micul dejun o femeie care a reușit să slăbească 45 de kilograme: „Ajunge până la prânz și te...
Newsweek
VIDEO SUA pun pe MIG-ul Ucrainei „racheta momeală", imposibil de detectat de ruși. Se zăresc și F-16
Digi FM
Costel Constantin a murit. „Omul care a văzut moartea”, ultima piesă de teatru în care a jucat marele actor
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini...
Film Now
Fiul lui Michael Douglas s-a despărțit de mama copiilor săi, iar acum se luptă pentru custodia copiilor...
UTV
Scarlett Johansson acuza OpenAI ca i-a copiat vocea pentru ChatGPT