Peste 100 de studenți străini au ales să studieze în Iași, în cadrul programului Erasmus

Data publicării:
erasmus studenti 2 tabla

După doar câteva ore de limba romana, studenţii străini leagă deja primele cuvinte. Moritz va studia Știinţe Economice în Iaşi de la 1 octombrie. N-a auzit doar lucruri bune despre România, dar este convins că a făcut cea mai bună alegere. ”În Germania toţi studenţii sau cei mai mulţi dintre ei merg în Spania, Italia sau Franţa şi eu am vrut să descopăr un alt colţ de lume şi cred că România e o ţară în care e bine să mergi, să descoperi partea estică a Europei, pe care eu o consider bogată din punct de vedere cultural şi cu multe tradiţii”, a spus studentul.

Atrasă de limba română Tikrah Schmalnauo a venit la Iași din Austria. Fata a explicat ce a determinat-o să aleagă România: ”Studiez ştiinţe sociale şi am vrut să învăţ o nouă limbă, una pe care să nu o folosesc numai pentru vacanţe, de exemplu, ci şi pentru munca mea. În Austria sunt mulţi români, şi poate voi folosi limba română în munca mea.”

În total, peste 100 de tineri străini vor veni la Iaşi în această toamnă să studieze în cadrul programului Erasmus, iar o treime dintre ei au ales şi cursul gratuit de limba română. Bursierii Erasmus vor beneficia de cazare în căminele universităţii Al I Cuza, dar şi de excursii în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri