Reţete de detoxifiere pentru noul an

Data actualizării: Data publicării:
retete detoxifiere

După mesele copioase de sărbători, e vremea curelor de detoxifiere. Un celebru chef bucătar are mai multe recomandări pentru noi, dar şi câteva reţete care ajută organismul să-şi revină după mesele încărcate din ultima perioadă.

Meniurile pregătite de chef Daniel Napoletano sunt foarte potrivite pentru cei care vor să elimine toxinele după mesele grele de sărbători.

Daniel Napoletano, chef: „Începem cu o salată de avocado pe care o numesc un coşuleţ de avocado.”

Acesta este, de fapt, un cocktail apetisant de legume şi fructe care aduce organismului vitaminele de care are nevoie o persoană pentru a fi sănătoasă şi dinamică.

Daniel Napoletano, chef: „Păstârnac, o parte din praz, o parte din ardeiul capia, zucchini şi vânăta, care este nelipsită în ingredientele mele plăcute, şi avem şi andivele care vor fi un deliciu pentru toată lumea.”

Salata de fructe şi legume, odată asezonată cu curcuma, va fi completată cu cinci tipuri de fructe de mare înăbuşite câteva minute în apă. Apoi se toarnă zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Daniel Napoletano, chef: „Am împreunat un matrimonio de avocado cu fructele de mare. Fructele de mare sunt de asemenea pregătite ca salată rece, sunt trase în dressing de lămâie cu ulei de măsline, pătrunjel si usturoi, doar presat.”

O supă mai puţin obişnuită în România este aşa numita "supă a pescarului", o reţetă a la chef Napoletano, bazată pe mai multe sortimente de fructe de mare şi peşte. E o supă care merge de minune cu crutoane, spune chef Napoletano.

Daniel Napoletano, chef: „Vom asimila toate ingredientele de la fructele de mare şi vom dori să avem o cremozitate! Asta este important! Cremozitatea o vom face din curcuma roşii blenduite, ulei de măsline ce îl vom adăuga ulterior, puţin peperoncino să fie puţin picantă! La final, vom introduce grand cucina care va aduce cremozitatea fără să fie la foc.”

Felul principal propus de chef Daniel Napoletano este un peşte cu carne slabă. O altă reţetă ideală pentru detoxifiere.

Daniel Napoletano, chef: „Peştele înăbuşit în sos de curcuma, ulei de măsline, lămâie şi acestea vor fi înăbuşite aldente împreună, asezonat cu creveţii care vin înăbuşiţi în tigaie cu dorada.”

E un preparat foarte uşor de digerat.

Daniel Napoletano, chef: „Este o doradă înăbuşită cu ulei de măsline, vin, lămâie, înăuntru este împănată cu creveţi!”

Chef Napoletano recomandă ca astfel de cure de detoxifere să fie făcute cu regularitate.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...