Nokia recrutează studenți timișoreni. Tinerii talentați sunt formați încă de pe băncile facultății

Data publicării:
studenti prima

Kati Ciocan este unul dintre studenții care au plecat la pregătire anul trecut. Cele cinci luni de training au însemnat pentru ea o provocare și o experiență unică: ”Contează ce ai în cap, contează ideile pe care le ai și ceea ce vrei să demonstrezi, motivația pe care o ai tu. În plus, au nevoie de aer proaspăt, de studenți, de noi, pentru că noi știm ce vrem și de ce avem nevoie”.

 
Compania din Finlanda organizează anual internshipuri la care şi studenţii români au acces. „Am reușit să dobândesc experiență, atât pe domeniul profesional cât și personal. În primul rând, ceea ce am făcut la companie a fost să mă dezvolt eu, ca și persoană, iar competențele dobândite le pot folosi în viața de zi cu zi”, afirmă alt student, Adam Victor Paul.

”Pentru mine un astfel de internship este o mare realizare dacă aș putea să ajung acolo”, ”Cred că petru mine este un pic cam devreme, sun în anul I, mai am de învățat, dar am să aplic. Poate voi fi norocoasă”, ”Dacă aș fi acceptat la internship, aș fi foarte fericit”, sună alte opinii.

 
Iar pretenţiile companiei sunt legate, în special, de dorinţa de muncă şi entuziasmul tinerilor. „Așteptările sunt simple, să aibă dorința de a învăța, să aibă putere de muncă, și pur și simplu să aibă mintea deschisă. Bineînțeles că orice experiență anterioară, în special în programare sau în dezvoltare de aplicații sau orice relaționează direct cu obiectul de cativitateeste binevenită”, afirmă Alexandru Ciortaș, directorul Nokia România.

Universitatea de Vest se străduieşte să îi aducă pe studenţi aproape de mediul de afaceri. I-am contactat pe cei care organizează acest program și le-am cerut să vină, să facă prezentări și la noi în universitate, la facultatea de economie și la facultatea de matematică-informatică”, ne spune profesorul Mihaela Neamțu de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Opt studenți au urmat până acum cursurile de pregătire din Finlanda, iar dintre aceștia, doi au rămas să lucreze în cadrul multinaționalei.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri