RUGBY. Victorie de serviciu cu Dinamo

Data publicării:
victorie saracens dinamo

Cu un 15 în care nu s-a regăsit niciun jucător care a evoluat sâmbătă în manșa tur a barajului pentru accederea în Challenge Cup, împotriva celor de la Calvisano, Timișoara Saracens n-a avut emoții în fața grupării bucureștene. Jack Umaga a culcat primul mingea în terenul de țintă al oaspeților și tot el a dus scorul la 7-0, la 10 minute de la start. Dinamo a redus din diferență după o lovitură de penalitate transformată de Tudorel Bratu, însă Eugen Căpățână a mărit din nou ecartul, cu un eseu care avea să fie transformat de același Umaga.

La pauză s-a intrat cu 14-6, după ce Bratu a trimis printre bețe, dintr-o nouă penalitate. Startul actului secund a adus un reviriment din partea vizitatorilor, care au reușit primul lor eseu, prin Fili Lomani, însă Bratu a irosit șansa egalării, după ce a ratat transformarea și o lovitură de penalitate dictată ulterior. Prilej numai bun pentru gazde de a ieși din nou la rampă, grație unui eseu semnat de Cătălin Fercu – aflat la primele sale puncte după revenirea pe Bega și transformat de Samiu Muna.

Același Muna a urcat scorul la 24-11, Simote Lineli a redus din handicap, chiar înainte ca Timișoara să reușească al patrulea eseu, grație lui Viliami Moala.

„Nu a fost chiar un joc atât de ușor pe cât s-a părut. Am avut în prima echipă mulți jucători noi, debutanți în primul 15, însă s-au achitat foarte bine de sarcini și merită felicitați pentru asta”, spune Viliami Moala, de la Timișoara Saracens.

Dinamo a avut o ultimă zvâcnire în final, printr-un dropgol semnat de Simote, însă tot Timișoara a avut ultimul cuvânt, Cătălin Fercu transformând, cu ajutorul transversalei, o lovitură de pedeapsă, spre mulțumirea lui Grainger Heikell, care s-a declarat mulțumit de aportul adus echipei de către juniorii trimiși în teren.

„Sunt mulțumit de modul în care au au răspuns provocării și de ceea ce au arătat în teren. E un aspect pozitiv pentru viitorul echipei, pentru creșterea valorică a lotului pentru că pot pune o presiune pe jucătorii consacrați”, a declarat, la final, Grainger Heikell antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

„Orice meci e o șansă bună pentru noi. Trebuie doar să arătăm, la antrenamente și în teren, că vrem și merităm să fim alături de ei”, a precizat și juniorul  Marius Simionescu.

„Știam jocul Timișoarei, știam că vor juca în același sistem. Ne-au surprins cu noutățile și cu jucătorii tineri care au intrat pe teren. Ați văzut că au fost momente în care noi am greși așa fără niciun fel de presiune”, a explicat și tehnicianul dinamoviștilor, Mihai Demci.

Sâmbătă, Saracens intră din nou în iarbă, în deplasare, pe terenul celor de la Universitatea Cluj, într-un joc ce va conta pentru etapa a 5 a a grupei I valorice a Cupei României.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...