Care sunt cele mai frecvente infecții ale nou-născutului

Data publicării:
Untitled
Dr. Cornelia Preda, medic primar Neonatologie

Nou-născuţii sunt mai predispusi la infecţii, fiindcă sistemul lor imunitar nu este încă pe deplin dezvoltat. Bebeluşul poate căpăta o boală infecţioasă încă înainte de naştere, pe cale maternă. Care sunt cele mai frecvente infecţii la cei mici, cum pot fi tratate, dar şi prevenite, ne spune dr. Cornelia Preda, medic primar Neonatologie.

Infecțiile neonatale pot duce la complicații grave, de aceea se recomandă tratarea lor într-o secție de neonatologie, pregătită să ofere cele mai bune îngrijiri medicale, cât mai repede posibil. Prematurii sau nou-născuții care au venit pe lume cu diferite afecțiuni sunt mai predispuși la aceste infecții. În cazul lor, poate fi necesară terapia intensivă neonatală.

Nașterea într-o maternitate complet echipată, în care normele de igienă sunt respectate cu strictețe, contribuie semnificativ la reducea riscului apariției infecțiilor la nou-născuți. La fel de importante sunt și investigațiile recomandate viitoarei mămici, care trebuie să înceapă înainte de naștere și să continue pe toată durata sarcinii. Unele dintre acestea sunt necesare tocmai pentru a identifica din timp o posibilă infecție, chiar și asimptomatică, de care suferă gravida și pentru a se lua imediat măsuri astfel încât infecția să nu se transmită la copil în momentul nașterii.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
dr stefan voiculescu
Când și de ce trebuie extinsă operația pentru cancerul de sân
sanador 14 mai
Care sunt pericolele infecției cu HPV
sanador
Cum sunt tratate modern neoplasmele uterine
artroplastie_sold_sanador
„În sfârșit, pot duce o viață normală, fără dureri!”
sanador 10
Cum se realizează tratamentul modern al bolii Parkinson
Partenerii noștri